Suriye'nin Tarihi Eserlerinin Çoğu Türkiye ve İsrail'e Kaçırıldı

Pa, 14/03/2021 - 09:08

Suriye "Eser" haber sitesine göre Suriye Kültür Bakanı Labane Maşuh, bu ülkenin çalınan tarihi eserlerinin Türkiye, İsrail'in işgalindeki Filistin toprakları ve Lübnan'a  kaçırıldığını söyledi.

Welayet News - Kültür bakanı, Suriye müzelerinden çalınan tarihi eşyaların bir listesinin, karaborsada veya halka açık müzayedelerde bulunmaları halinde parçaları takip etmek için Uluslararası Polis Teşkilatı'na teslim edildiğini söyledi.

Suriye Kültür Bakanı, 'Şeyh Hamd Tepesi'nden çalınan tarihi eserlerin satışının Interpol tarafından 2014 yılında durdurulduğunu ve parçanın iadesi için Interpol ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Kültür bakanına göre teröristlerin kontrolündeki yerlerde bulunan Suriye'nin tarihi binaları yıkılmış, rastgele kazılar yapılmış ve tarihi binaların geneli tahrip edilmiş ve bir çoğu da meskuni yer olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Suriye'nin çeşitli şehirlerinde 120 ülkeden 360.000'den fazla teröristin varlığı, bu ülkede yaklaşık 10 yıl süren savaş sırasında birçok önemli şehrin altyapısının tahrip olmasına ve çok sayıda tarihi yapının tahrip olmasına neden oldu.



Yeni yorum ekle