Direnişin Lübnan seçimlerindeki zaferi bölgenin geleceğini değiştirecek

Sa, 08/05/2018 - 08:50

İnkılap Rehberi Uluslararası İşler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran Devlet Televizyonu’na yaptığı bir açıklamada Lübnan seçimlerinde ulaşılan zaferin bölgedeki denklemleri değiştireceğini belirtti.

Welayet News - İnkılap Rehberi Uluslararası İşler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran Devlet Televizyonu’na yaptığı bir açıklamada, “Son günlerdeki parlamento seçimlerinde elde edilen zafer, Lübnan halkının İsrail’e karşı ulaştığı başarılarını tamamlamış oldu” ifadelerinde bulundu.

Sözü geçen zaferin bölgenin geleceğine yönelik epey etkili olacağını belirten Velayeti ilaveten şöyle dedi: 8 Mart Hareketi bu defa sorun yaşamadan seçimlerde mutlak bir çoğunluğa ulaşabildi; böylece bu olay aslında yasama ve yürütme organlarının zaferi anlamına gelir.

Seyyid Hasan Nasrallah’ın bu konuda gayet tedbirli davrandığını da kaydeden İnkılap Rehberi Danışmanı, “Suudi Arabistan birkaç ay önce önündeki şansı deneyerek Hizbullah’ın kazanması öngörülen huzurlu bir seçimi engellemek için Lübnan Başbakanı’nı kaçırdı fakat Seyyid Hasan Nasrallah’ın tedbirli davranışları sonucu bu sorun da çözüldü” şeklinde konuştu.

Ali Ekber Velayeti sözlerini şöyle sürdürdü: Gelecek hafta da Irak’ta seçim yapılacak; yani bu iki seçimin ardından direniş ekseninin dünya üzerindeki konumu daha da ağır basacak. Düşmanlar artık Suriye’de onlara hiçbir yer olmadığını anlamalı. Allah’ın yardımıyla en yakın bir gelecekte direniş güçlerinin Suriye’de zafere ulaşacağını göreceğiz.

MHA



Yeni yorum ekle