Hariri Yenilgiye Bahane Arıyor

Sa, 08/05/2018 - 08:31

Lübnan Başbakanı ve Müstakbel Partisi’nin lideri Saad Hariri, seçimlerden büyük yara alarak çıkınca seçimlerin meşruiyetini tartışmaya açacak bir açıklama yaptı.

Welayet News - Başbakan Saad Hariri, Pazar günü yapılan parlamento seçiminde aldığı büyük yenilgiyi seçim kanununa bağladı.

Seçimin meşruiyetini tartışmaya açacak ifadeler kullanan Saad Hariri, yeniş seçim kanununun partilerin seçimlerde ihlaller yapmasının önünü açtığını savundu.

Uzun yıllar iktidarda bulunan Müstakbel Partisi’nin seçimden aldığı sonucu değerlendiren Başbakan Hariri, partisinin büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını iddia etti.

“Bugün önümüzde yeni bir aşama var, önümüzde birçok zorluk var” diyen Hariri, ‘ulusal, politik ve ekonomik tüm zorluklara rağmen Müstakbel Partisi’nin liderliğine devam edeceğini” söyleyerek seçim mağlubiyetinden dolayı istifa etmeyeceğine işaret etti.

Konuşmasında, “Lübnan ve vatandaşlar için bir şey yapmak istiyorsak birlikte çalışmalıyız” ifadelerini kullanan Başbakan Hariri şöyle devam etti: “Birlikte çalışmamız gerekiyor ve çalışabiliriz. Sorun yok. Zayıf değiliz, çok güçlüyüz. Karar vermeliyiz, herkesle birlikte çalmalıyız. Ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz, başka yolu yok. Tarihin ortaya koyduğu şeyde budur. Refik Hariri, herkesle birlikte çalıştı ve ülkeyi inşa etti.”

Pazar günü yapılan parlamento seçimlerinden Hizbullah’ında içinde bulunduğu ittifak zaferle çıkmıştı. Başbakan Hariri’nin liderliğini yaptığı Müstakbel Hareketi, seçimlerde ciddi kan kaybetmişti.

 



Yeni yorum ekle