İmam Musa Kazım'ın (a.s) Şehadeti

Sa, 09/03/2021 - 07:28

Bugün hk 25 Recep 1442, miladi 9 Mart 2021, ehlibeyt imamlarının 7. Parlayan yıldızı İmam Musa Kazım'ın -as- şehadeti yıldönümüdür.

Welayet News  - İmam Musa Kazım -as-, dönemin birçok bilgininin feyz aldığı kıymetli babası İmam Cafer Sadık'ın bilimsel celselerine katılır ve İmam'ın engin bilgisinden yararlanarak, züht, direniş, cesaret ve haktaleplik gibi yüce ahlaki özellikler bakımından seçkin bir örneğe dönüştü.
İmam Musa Kazım -as- yaklaşık 35 yıl Müslümanların imamet görevini yürüttü ve bu yılların uzun süresini hapis ve sürgünde geçirdi.
Bu konu o hazretin döneminde Abbasî halifelerin ehlibeyt hanedanına baskılarının arttığını gösteriyor.
İmam Musa Kazım'ı -as- yaşadığı dönemin şartlarına karşı muhalefetine sebep olan ise, Müslümanlara egemen olan siyasi ve sosyal fasit düzendi, bu yüzden ve bu şartta İmam halkın siyasi ve sosyal bilincini yükselterek, Abbasî halifelerin hükümet yöntemlerinin İslami değerlerle çeliştiğini belirtiyordu.
Halkın İmam'ın -as- engin bilgisinden yararlanmasını istemeyen dönemin Abbasî hükümranı olan Harun el-Reşid kurduğu kumpasla o hazreti hapiste zehirledi, böylece İmam 55 yaşında hk 183 yılında şehit oldu.
Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve onun yayın organı Welayet News olarak İmam Musa Kazım'ın -as- şehadeti yıl dönümü nedeniyle tüm Müslümanlara ve özellikle ehlibeyt aşıklarına başsağlığı diliyoruz.



Yeni yorum ekle