Nijerya İslami Hareketinin Şehitleri Anıldı

Pt, 08/03/2021 - 07:17

Nijerya İslami Hareketi Liderliği Ofisi, “Şehitler Günü” olarak adlandırılan günde, İmam Musa Kazım’ın (as) şehadetiyle eş zamanlı olarak, bu hareketin şehitleri için anma töreni düzenlediğini açıkladı. 

Welayet News  - Nijerya İslami Hareketi Liderliği Ofisi Pazar günü yayınladığı twitter mesajında, "Şeyh İbrahim Zakzaki" destekçilerinin bu hareketin şehitleri için anma merasimi düzenlediğini açıkladı. 

Nijerya İslami Hareketi Ofisi tarafından yayınlanan twitter mesajında şu ifadeler yer aldı: ‘Nijerya İslami Hareketi Lideri Allame Zakzaki taraftarları, İmam Musa Kazım'ın (as) şehadetiyle aynı zamana denk gelen “Şehitler Gününde” şehitleri için anma töreni düzenledi.’ 

Bu törende, Nijerya İslami Hareketi'nin kadın ve erkeklerden oluşan çok sayıda destekçisi, ellerinde tuttukları bu hareketin şehitlerinin fotoğraflarıyla, Nijerya'nın başkenti Abuja çevresinde tören düzenledi. 

Hatırlanacağı üzere, 2015'teki Zaria faciasından bu yana, Allame Zakzaki taraftarları çeşitli zamanlarda barışçıl mitingler düzenleyerek Şeyh ve eşinin serbest bırakılmasını talep etmişlerdir. 

2015 yılında Nijerya ordusu, Sahib Zaman Mescidinde İmam Hüseyin (as) için yas tutup matem meclisi düzenleyenlere vahşice saldırdı ve yaklaşık 2 bin kişiyi şehit etti ve Şeyh Zakzaki ve eşini yaraladıktan sonra onları bilinmeyen bir yere götürdü. 

Nijerya ordusunun Bakiyetullah Mescidine düzenlediği saldırıda Şeyh İbrahim Zakzaki ağır bir şekilde yaralandı ve bu nedenle bir gözünü tamamen kaybetti ve diğer gözü de körlüğün eşiğindedir. 



Yeni yorum ekle