Biden, İran karşısında ulusal olağanüstü hali uzattı

Ct, 06/03/2021 - 09:02

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Temsilciler Meclisi ve Senato Başkanları'na yazdığı bir mektupta İran'a karşı ulusal olağanüstü hal durumunu bir yıl daha uzattı.

Welayet News - Fars Haber Ajansı'na göre Biden, mektupta ilk olarak 15 Mart 1995'te ilan edilen İran'a karşı ulusal olağanüstü halin 15 Mart 2021'den sonra da uygulanacağını kaydetti.

Biden, sözkonusu kararın uzatılması talimatında, İran devletinin füzelerin geliştirilmesi ve yayılması, konvansiyonel olan ve olmayan silah yeteneklerinin genişletilmesi ve geliştirilmesi de dahil olmak üzere bölgedeki eylem ve politikalarının ve İran devrim muhafızları ordusunun sözde aşırılık yanlısı faaliyetlerinin ABD'nin ulusal güvenliğine, dış siyasetine ve ekonomisine  yönelik bir tehdit olmaya devam ettiğini iddia etti.

14 Kasım 1979'da, dönemin Devlet Başkanı Jimmy Carter'in, İran'a karşı çıkardığı 12170 sayılı İcra Kararı bu  zamana kadar ABD başkanları tarafından sürekli  uzatıldı.

12957 sayılı başka bir idari emir ise 15 Mart 1995'te Bill Clinton yönetimi tarafından İran'ın petrol gelişimiyle ilgili bazı işlemlerin yasaklanması için yayınlanmıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle