Iraklı Sosyal Medya Kullanıcılarından Papa'ya Anlamlı Tepki

Ct, 06/03/2021 - 07:39

Iraklı sosyal medya kullanıcıları, Katolik dünyası liderinin Irak'a gelişiyle birlikte, grafik tasarımlar yayınlayarak Amerika Birleşik Devletleri'nin geçen yıl Ocak ayında gerçekleştirdiği terör eylemini hatırlattılar. 

Welayet News  - Katolik dünyası Lideri Papa Francesco’nun Irak'a gelişiyle birlikte, Iraklı sosyal medya kullanıcıları, İran İslam Cumhuriyeti Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in Iraklı Hristiyanlar için yaptıkları fedakarlıkları içeren grafik tasarımlar yayınladılar. 

13991215000122_test_newphotofree.jpg

Iraklı kullanıcılar ilk grafiklerinde, General Kasım Süleymani’nin elinin şehit olduktan sonraki resmini yayınlayıp, onun Irak’taki IŞİD terör örgütü ile mücadele ve çabasına değinerek şunları yazdılar: “Acaba Papa biliyor mu? Kilise çanlarını geri döndüren bu eldi.” 

13991215000125_test_newphotofree.jpg

İkici grafikte de şunlar yazıyordu: “Eğer Ayetullah Sistani’nin fetvası ve Haşdi Şabi’nin ve direnişin rolü olmasaydı, Irak’ta ne Hristiyanlık ne de kilise kalır ne de adları anılırdı. Teşekkürler Ayetullah Sistani, teşekkürler Haşdi Şabi ve direniş. 

13991215000126_test_newphotofree.jpg

Üçüncü grafikte de Amerika’nın Haşdi Şabi Başkan Yardımcısına düzenlediği suikasta değinilerek şu ifadelerde bulunuldu: ‘Acaba Papa biliyor mu? Amerika, Mühendis’i yani kiliselerin huzur sembolünü öldürdü.’ 

13991215000126_test_newphotofree_0.jpg

Dördüncü grafikte de üçüncü grafiğin devamı niteliğinde, Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis’e değinilerek şu ifadeler yer aldı: “Kilise halkının gülüşünün sembolü.” 

13991215000127_test_newphotofree.jpg

Beşinci grafikte ise şunlar yazıldı: ‘Acaba Papa biliyor mu? Amerika, kiliseleri IŞİD’in pençesinden kurtaranları öldürdü.’ 

 

Amerika geçen yıl ocak ayında gerçekleştirdiği bir terör eyleminde, İran İslam Cumhuriyeti Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve beraberindekilere Bağdat Havaalanı yakınlarında suikast düzenleyerek şehit etti. Irak parlamentosu bu suikasta tepki göstererek, Amerika askerlerinin Irak topraklarından çıkarılması kararını onayladı. 

 

Katolik Kilisesi geçen 7 Aralık'ta, Katolik dünyası lideri Papa Francesco'nun 5 ile 8 Mart arasında Irak'a ziyarette bulunacağını açıkladı. 

Babil Keldani Patriği ve Keldani Katolik Kilisesi Başkanı Luis Rafael  daha önce Fransa Haber Ajansı AFP’ye verdiği röportajda, Papa Francesco’nun Irak ziyareti sırasında Şiilerin Irak'taki dini mercii Ayetullah Seyyid Ali Sistani ile görüşeceğini söylemişti. 

Keldani Katolik Kilisesi Başkanının açıklamalarına göre, papa ve Ayetullah Sistani bu görüşmede "yaşam hakkına saldıran herkesi kınama çerçevesinde" konuşacaklar. 

Tags: 


Yeni yorum ekle