İmam Hamanei’den çevre faaliyetlerinin önemine vurgu

Cu, 05/03/2021 - 16:08

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei çevre faaliyetleri dini ve inkılapçı faaliyetlerden olduğunu ve asla lüks ve gösteriş amaçlı faaliyetler olarak algılanmamaları gerektiğini vurguladı.

Welayet News  - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin bürosuna bağlı enformasyon merkezi, İmam Hamanei Cuma günü sabah saatlerinde İran’da Doğal Kaynaklar Haftası ve Ağaçlandırma Günü dolayısıyla iki fidan diktiğini belirterek, bitkilerin ve yeşil alanların beşeri medeniyetlerin inşa edilmesinde önemine vurgu yaptığını açıkladı.

İmam Hamanei yaptığı kısa açıklamasında İslam dininin çevre meselesine önem verdiğini belirterek ağaç ve fidan dikmek, İslam dininde üzerine vurgu yapılan hasene amellerden olduğunu ifade etti.

Çevre meselesinin önemine İran anayasasında da işaret edildiğini kaydeden İmam Hamanei, çevre ve iklim alanlarında çeşitlilik, halk kesimleri ve gençlerin çevre alanında aktif hale gelmeleri için uygun zemin hazırladığını vurguladı.

Ülkemizde ormanların, doğal kaynakları ve yer altı su kaynaklarının çıkarçı insanlarca tahrip edildiğini hatırlatan İmam Hamanei, çevrenin tahrip edilmesi beşeriyetin geleceğini heba eden büyük bir afet olduğunu, bu yüzden halk ve yetkililer bu sürece karşı mücadele etmeleri gerektiğini kaydetti.

Ormanlarda çıkan yangınlar ve göletlerin ve sulak alanların kuruması gibi hadiselere de temas eden İmam Hamanei, bu tür hadiseleri önlemenin mümkün olduğunu, bu süreçte görevlerini yerine getirmeyen yetkililer sorumlu olduğunu belirtti.

Yeni yılın arifesinde korona virüs salgınının devam etmesine de işaret eden İmam Hamanei, geçen sene Nevruz bayramı sırasında vatandaşlar sağlık protokollerine uyarak ülkenin başından büyük bir afeti bertaraf ettiklerini, bu yıl bu tehlike daha geniş kapsamlı ve şiddetli söz konusu olduğunu, bu yüzden herkese sağlık protokollerine daha sıkı bir şekilde uymalarını tavsiye etmek istediğini vurguladı.



Yeni yorum ekle