ABD'den Ensarullah Komutanlarına Yaptırım

Çar, 03/03/2021 - 07:41

ABD Hazine Bakanlığı yaptırımlar listesine Yemen Ensarullah hareketinin iki üst düzey komutanını ekledi. 

Welayet News  - ABD Hazine Bakanlığı Salı günü Yemen Ensarullah hareketinin iki komutanının boykot edildiğini açıkladı. 

ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, ABD'nin uluslararası sularda ticaret gemilerine yönelik saldırıları organize etmekten sorumlu olduğunu iddia ettiği Mansur el-Saadi ve Ahmed Ali Ahsen el-Hamzi, ABD yaptırımlar listesine eklendi. 

Batı medyasının iddiasına göre, Mansur el-Saadi deniz kuvvetleri komutanı, Ahmed Ali Ahsen el-Hamzi ise hava kuvvetleri ve hava savunma komutanıdır. 

ABD Hazine Bakanlığı, Suudi koalisyonunun yedi yıldır Yemen'i işgalinden bahsetmeden, iki Yemenli komutanın boykot edilmesini haklı göstermeye çalıştı ve bu komutanların Yemen savaşını uzatmada ve bu ülkedeki insani krizi şiddetlendirmede rolleri olduğunu iddia etti. 

Suudi koalisyonunun Yemen’e saldırısı 26 Mart’ta yedinci yılına girecektir ve bu süre boyunca bu işgalci koalisyon, kara, hava ve deniz olmak üzere Yemen’i tüm yönlerden kuşatmış ve birçok siyasi görüşmenin ardından gerçekleşen BM uçuşları dışında San’a Uluslararası Havaalanına hiçbir uçuşun gerçekleşmesine izin vermemiştir. 

Bu kuşatmanın ardından şu anda Yemen'de toplam 16 milyon insan açtır ve bunların beş milyonu kıtlığa bir adım uzaklıktadır. 

Öte yandan, yaklaşık 500 bin kişi kıtlığa benzer koşullarda boğulmaktadır ve şimdi Birleşmiş Milletler, Yemen'i son on yılın en kötü kıtlığına sürüklenmekten korumak için 3,85 milyar dolar istemektedir. 

 

Yemenli yetkililer, Suudi topraklarına yapılan füze ve İHA saldırılarının sivillere yönelik saldırılar ve kuşatma devam ettiği sürece devam edeceğini vurguladı. 



Yeni yorum ekle