ABD üssünün vurulması, Amerika’ya verilen küçük gözdağıdır

Pa, 28/02/2021 - 09:09

Üniversite hocaları gönüllü seferberler kurumu Başkan Yardımcısı General Mehran Tahmasbi, Amerikalı terörist askerlerin Aynul Esed üssünün füze yağmuruna tutulması, İran’ın Amerika’ya verdiği küçük bir gözdağı olduğunu belirtti.

Welayet News - Gazetecilere konuşan General Tahmasbi, bu operasyon İran halkının İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün şehit komutanı General Hac Kasım Süleymani’nin cenaze töreninde haykırdığı ağır intikam talebine verilen küçük bir cevap olduğunu belirtti.

General Tahmasbi, Amerika’nın Aynul Esed üssüne düzenlenen füzeli operasyon sırasında Amerikalı terörist askerlerin yer altındaki sığınaklarına kaçmaktan başka hiç bir çaresi kalmadığını vurguladı.

General Tahmasbi, Amerikalı yetkililer ilk önce hiç bir şey olmadığını ileri sürdüklerini, ancak daha sonraları aldıkları darbeyi itiraf etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

General Tahmasbi, Aynul Esed üssüne düzenlenen füzeli saldırı, İran İslam Cumhuriyeti’nin ne zaman irade ederse Amerikalıların çıkarlarını başta Batı Asya bölgesi olmak üzere, her yerde hedef alabileceğini ortaya koyduğunu belirtti.

General Tahmasbi ayrıca, İran’ın ağır intikamı bu operasyonun çok çok ötesinde ağır olacağını da sözlerine ekledi.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı şehit General Kasım Süleymani 3 Ocak 2020’de Iraklı yetkililerin resmi daveti üzerine bu ülkeyi ziyaret ettiği sırada, Haşdi Şabi Komutanı Ebu Mehdi Mühendis ve 8 silah arkadaşı ile birlikte ve Amerika’nın eski Başkanı Donald Trump’ın doğrutan talimatı üzerine ABD terör ordusunun Bağdat havaalanına yakın bir noktada düzenlediği suikastte şehit düştü.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu bu cinayete gösterdiği ilk tepkide Amerika’nın Aynul Esed üssünü balistik füze yağmuruna tuttu.



Yeni yorum ekle