Irak Direniş Grupları: ABD'nin cinayetlerine uygun şekilde karşılık vereceğiz

Pa, 28/02/2021 - 09:01

Iraklı direniş grupları ortak bir açıklamada Cuma sabahı Haşdi Şabi mevzilerine yönelik ABD saldırısını kınarlarken, bu saldırının ABD'ye bedelinin çok ağır olacağını bildirdiler.

Welayet News - Irak Direniş Koordinasyonları Komitesi dün gece yayınladığı bildiride, ''ABD'nin bu tür eylemleri son olmayacak ve tekrarlanacak, ancak bunun ABD'ye pahalıya mal olacağında şüphe yok'' denildi.

Bildiride, "Irak hükümetinin işgal güçlerinin veya Irak'ı kendi topraklarından işgal eden ülkelerin eylemleri hakkındaki tutumunu netleştirmek için çok az fırsatı var" denildi.

Irak direniş grupları ayrıca Irak hükümetini, Haşdi Şabi güçlerine düzenlenen saldırıda işgalcilerle işbirliği yapan şahsiyetler ve yetkililer hakkında tam, açık ve yeterli bilgi ve açıklamalar sunmaya çağırdı.

ABD'nin cinayetlerine uygun bir tepkiyi vurgulayan direniş grupları, ihmalin devam etmesinin herkesi korkunç sonuçları olan bir duruma götüreceği konusunda uyardı.

ABD Savunma Bakanlığı Cuma sabahı, ABD ordusunun Joe Biden'ın emriyle doğu Suriye'deki direniş gruplarına ait mevzileri bombaladığını duyurdu.

Direniş gruplarına yakın olan Sabirin kanalı, bir  ABD uçağının Suriye-Irak sınırında Bukemal ile El Kaim arasındaki direniş mevzilerini hedef aldığını, bir kişiyi öldürdüğünü, dört kişiyi de yaraladığını bildirdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle