Yemen'de Suudi koalisyonun cinayetleri protesto edildi

Ct, 27/02/2021 - 19:10

Yemen'in başkenti Sana'da dün binlerce kişi, ABD ile İsrail'in desteklediği Suudi koalisyon güçlerine karşı protesto gösterisi düzenledi.

Welayet News - El Mesire televizyon kanalının haberine göre, başkent Sana'daki yürüyüşe katılanlar, mütecaviz Suudi koalisyonun Yemen halkına yönelik abluka ve saldırılarını protesto ederek, emperyalizme karşı direnişe ve kendi egemenlik haklarını korumaya vurgu yaptılar.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali Husi de yürüyüş sırasında yaptığı konuşmada, Yemen milletinin bugün bu yürüyüşte, her daim kendi vatan ve onurunu emin adımla korumaya devam edeceklerini deklare ettiklerini belirtti.

Husi Biden'e seslenerek, "ABD Başkanı Jeo Biden barış istiyorsa, Marib savaşını yöneten uzmanlarını Yemen'den çekmeli ve İngiltere de, Marib ve diğer cephelerde Yemen milletini bombalayan savaş uçaklarını silahlandırmayı da  durdurmalı." dedi.

Yemen Sağlık Bakanı Taha Mütevekkil de yürüyüşte yaptığı konuşmada, ABD ve Suudi Arabistan tarafından Yemen'e uygulanan abluka yüzünden her gün 300'den fazla Yemenli çocuğun hayatını kaybettiğini, 3 milyon Yemenli çoğun de yetersiz beslendiğini ve Yemen sağlık merkezlerinin yüzde 50'den fazlasının tahrip edildiğini belirtti.



Yeni yorum ekle