Irak, Şehit Komutanlara Yönelik Suikastla İlgili Soruşturmanın Sonuçlarını Gizliyor

Cu, 26/02/2021 - 07:42

Irak parlamentosunun bir üyesi, Irak hükümetinin şehit komutanlar General Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’e yönelik suikastla ilgili özel soruşturmanın sonuçlarını sakladığını vurguladı. 

Welayet News  - Irak parlamentosunda Sadigun Partisi milletvekillerinden Abdülemir el-Dubai, şehit komutanlar General Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’e düzenlenen suikastın faillerinin açığa çıkarılmasının Irak hükümetinin çıkarına olmadığını söyledi.  

Iraklı bu milletvekili el-Malume haber sitesine verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Bu şehit komutanlara yönelik suikastın detayları ve Haşdi Şabi karargahının hedef alınmasıyla ilgili soruşturmanın sonuçları hala belirsizdir. 

Hükümet, şehit komutanlara yönelik suikastla ilgili soruşturmaların sonuçlarını açıklamayı ertelemeye devam ediyor.’ 

Daha önce de Irak parlamentosunda el-Fetih Koalisyonu milletvekillerinden Fazıl el-Fetalavi şunları söylemişti: ‘Şehit komutanlara düzenlenen suikast karşısında Iraklı liderlerin sessizliği şaşırtıcıdır. 

Irak parlamentosu, yabancı askerlerin ülkeden çıkarılması konusunda söyleyeceğini söyledi ve bu kararın uygulanması için baskı yapmaya devam edecektir.’ 

Geçen yılın Ocak ayında ABD, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Hacı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’i, beraberindeki kuvvetlerle birlikte Bağdat Havaalanı yakınlarında hedef aldı ve şehit etti. Irak parlamentosu da bu suikasta yanıt olarak, ABD askerlerini Irak’tan çıkarma kararını onayladı. 



Yeni yorum ekle