ABD ve Fransa'nın Suriye'de Kimyasal Senaryo Uygulanmasına İzin Vermeyeceğiz

Per, 25/02/2021 - 14:12

Suriye Dışişleri Bakanı, ABD ve Fransa'nın Silahsızlanma Konferansı aracılığıyla Suriye'ye yönelik saldırganlıklarına bahane olarak yeni taslaklar aradıklarını ve terörist grupları bir kimyasal saldırı senaryosu yapmaya teşvik ettiklerini ifade etti.

Welayet News  - Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, "Bazı ülkeler, düşmanca tutumlarını ve politikalarını paylaşmayan ülkelerle hesaplaşmak için Silahsızlanma Konferansı platformunu kullanmaya çalışıyor." diye belirtti. 

El-Ahd haber merkesinin belirttiğine göre Faysal Mikdad, Cenevre Silahsızlanma konferansında yaptığı açıklamasında şöyle dedi: "Son yıllarda, bazı ülkeler silahsızlanma konferansının gerçek rolüne geri dönmesini engellemekle kalmayıp, aynı zamanda konferansta müzakere edilen anlaşmalar çerçevesinde oluşturulan mekanizmaların güvenilirliğini ve rolünü de zayıflatmaya çalışıyorlar."

Faysal Mikdad, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün çalışmalarının siyasallaşmasının, örgütü Kimyasal Silahlar Sözleşmesi kapsamında kendisi için oluşturulan görevlerden uzaklaştırdığını ve örgütün güvenilirliğini ve geleceğini tehdit ettiğini belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanı, ABD ve Batı'nın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü sekreterliğine baskısının onu ABD'nin jeopolitik taraflarını hedef alan bir araca dönüştürdüğünü belirterek, "ABD, Kimyasal Silahların Yasaklanması Sözleşmesi'nde olmasına rağmen 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana kimyasal silahlara sahip olan tek taraftır." dedi.

Faysal Mikdad, açıklamasının sonunda şöyle dedi: "Suriye, bu senaryoların ilerlemesine ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü gibi uluslararası örgütlerin Batı politikalarının cephesine dönüştürülmesine izin vermeyecektir ve elbette bu, örgütün ve bu özel konferansın tüm üye devletlerinin sorumluluğundadır."



Yeni yorum ekle