Iraklı Analist: Erbil'de Hedef Alınan ABD Üssü, Bir Siber Saldırı Eğitim Merkeziydi

Per, 18/02/2021 - 14:41

Iraklı bir siyasi analist, Erbil'e yapılan son füze saldırısı sırasında hedef alınan Amerikan üssünün bölgedeki ülkelere yönelik siber saldırılar düzenlemek için bir eğitim merkezi olduğunu belirtti.

Welayet News  - Iraklı siyasi analist Abbas el-Ardavi, el-Ahd haber ajansına verdiği demeçte, "Bu Amerikan üssü, siber saldırılar gerçekleştirmek üzere güç yetiştirmek için kullanıldı ve bu olayın sebebinin Kürt akımları arasındaki farklılıklardan kaynaklandığına düşünüyorum." dedi.

Abbas el-Ardavi, "Tüm göstergeler, bu saldırının Kürdistan bölgesi içindeki gruplar tarafından yapıldığını ve Haşdi Şabi ile hiçbir ilgisinin olmadığını gösteriyor." açıklamasında bulundu. 

Abbas el-Ardavi, açıklamalarını şöyle  sürdürdü: "ABD üssünde, Suriye'den geri çekilen askerler ve asıl görevi Irak'ta ve bölgede bir bütün olarak çatışma yaratmak ve isyanı kışkırtmak olan ABD Siber Ordusu adı verilen eğitimli gruplar var."

Iraklı uzman açıklamalarının sonunda şöyle dedi: "Erbil'deki bu Amerikan üssünde çeşitli alanlarda misyonları olan bazı CIA görevlileri de bulunmaktadır."



Yeni yorum ekle