Ensarullah: Yemen Halkının Tüm Acılarının Nedeni ABD’dir

Per, 18/02/2021 - 08:09

ABD'nin Yemen'e yönelik saldırıyı durdurmaya çalıştığı yönündeki söylentilere tepki gösteren Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi, Yemen'e yönelik saldırı ve işgalin komutanının ve Yemen halkının acılarının sebebinin ABD olduğunu söyledi. 

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi liderlerinden Muhammed Ali Husi şu ifadelerde bulundu: ‘Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri'nin yeşil ışığı veya talimatları olmadan hareket edemez. 

Amerika bir kuzu ya da barış güvercini değil, çünkü Yemen'e yönelik saldırılara liderlik ediyor. Amerika Birleşik Devletleri, Yemen halkı için felaketlere neden oluyor. Halkımız, ABD, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Arap Birliği'nin topraklarımıza saldırdığını ve insanları öldürmek için silahlar gönderdiğini çok iyi biliyor. 

Bugün, Allah'ın yardımı ve Abdülmelik Bedreddin el-Husi'nin komutanlığı sayesinde yüksek seviyelere ulaştık ve liderlerimizin kuralı, eylemin sözlerden önce gelmesidir. 

Joe Biden liderliğindeki yeni ABD yönetimi, Yemen'deki savaşı sona erdirmeyi planladığını iddia etti. Bu iddia, Biden’ın yardımcısı olduğu Barack Obama yönetiminin yeşil ışığıyla Yemen savaşının başladığı bir durumda ortaya atılıyor.’ 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Arap Körfezi işlerinden sorumlu müsteşar yardımcısı Timothy Lenderking ve Washington'un Yemen Temsilcisi dün gece, Yemen krizine siyasi bir çözümün tek çözüm olduğunu ve Washington'un Husilerle bazı kanallar aracılığıyla iletişim kurduğunu söyledi. 

ABD'li bu yetkili Husiler üzerindeki baskıyı artırmaya çalıştıklarını ve artık çatışmayı sona erdirmenin zamanının geldiğini sözlerine ekledi. 

Timothy Lenderking şu ifadelerde bulundu: ‘Husiler, iyi niyetlerini beyan etmek istiyorlarsa kendilerini İran'dan uzaklaştırmalıdır ve Tahran barış çabalarını desteklemeli ve Yemen'deki savaşı bitirmelidir.’ 

Bu arada Yemen ordusu ve Ensarullah kuvvetleri son günlerde Doğu Yemen'in Marib şehrinde iyi bir ilerleme kaydederek stratejik Marib şehrini kurtarmaya çalışıyor. 



Yeni yorum ekle