İslam Devrimi durmadan ilerleme kaydettiği için ABD ve İsrail, çeşitli komplolar düzenlemektedir

Çar, 17/02/2021 - 13:20

İmam Hamanei, "Azerbaycan eyaleti yabancılar tarafından yapılan saldırıların karşısında İran'ın sağlam bir kalesi olmuştur." dedi.

Welayet News  - İmam Hamanei, Tebriz halkının 18 Şubat 1978’de Şah rejimine karşı gerçekleştirdiği tarihi ayaklanmanın 43. yıldönümü münasebetiyle ilgili konuşma yaptı.

İslam Devrimi Lideri, "18 Şubat olayı, Tebrizliler için onur verici ve önemli bir olaydır." dedi.

Tebrizlilerin tarih boyunca çok önemli işlere imza attıklarını belirten Devrim Lideri, Azerbaycan bölgesinin bilim, sanat ve siyasette bir çok değerli isim yetiştirdiğine dikkati çekti.

'Azerbaycan eyaleti İran'ın sağlam bir kalesidir'

İmam Hamanei, Azerbaycan bölgesinin tarihi ile ilgili olarak, şunları konuştu:

"Azerbaycan eyaleti yabancılar tarafından yapılan saldırıların karşısında İran'ın sağlam bir kalesi olmuştur. İran'ın Rusya Çarlığı, Osmanlı Devleti ve Sovyetler Birliği ile karşı karşıya geldiğinde eğer Tebrizlilerin direnişi ve fedakarlıkları olmasaydı onların tacizleri ülkenin sınır bölgelerine bile yayılabilirdi.

Azerbaycan her zaman İran'a ve İslam'a destek vermiştir defalarca yabancıların parçalama komplolarına karşı durdu. Azerbaycandeki şahsiyetlerin bu bölgedeki rolü çok büyüktür."

'Büyük bir bölgesel güç haline geldik'

İran Silahlı Kuvvetleri'nin daha da güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Devrim Lideri, “Bugün askeri durumumuz eski dönemlere göre onlarca kat daha iyi seviyede ve büyük bir bölgesel güç haline geldik. İslam Devrimi durmadan ilerleme kaydettiği için ABD ve İsrail, çeşitli komplolar düzenlemektedir." ifadelerini kullandı.

İran Nükleer Anlaşması

İmam Hamanei, gündemde olan nükleer anlaşma konusuna dair, "Biz çok sözler ve vaatleri duyduk ve pratikte onlar yerine getirilmedi. Söz ve vaat hiçbir işe yaramaz. Bu sefer sadece eyleme ihtiyaç var. İran İslam Cumhuriyeti geçmişte olduğu gibi sözler ve vaatlerle ikna olmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

'Ülkede tam anlamıyla ekonomik adalet sağlanmalı'

Ülkenin bazı alanlarda geri kaldığını anlatan İmam Hamanei, “Bunun nedeni devrimci olarak davranmamaktır. Devrimci olarak çalışıldığı her yerde ilerleme kaydedik. Fakat ihmalcilik yapılan alanlarda geri kalma oldu. Halkın geçim meselesi bu konulardan biri. Bu alanda Şah dönemine göre iyi durumdayız, ancak ülkede tam anlamıyla ekonomik adalet sağlanmalıdır. Şu anki durum İslam Devrimi’ne göre değil.” diye konuştu.



Yeni yorum ekle