Iraklı Yetkili: ABD'nin IŞİD'i Irak'a Taşıdığına Dair Kesin Kanıtlar Var

Pt, 15/02/2021 - 21:43

Irak Parlamentosunun Güvenlik ve Savunma Komitesi üyesi Bedr el-Zeyadi, Irak'ın elinde ABD'in IŞİD unsurlarına desteğine dair kanıtlar olduğunu belirtti.

Welayet NewsBedr el-Zeyadi, "Amerikan uçaklarının IŞİD unsurlarını Irak'a aktarmaya çalıştığını gösteren video dosyaları var." dedi.

Iraklı milletvekili yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Amerikalılar bu terörist unsurları Irak'ın farklı bölgelerine aktardılar. Video dosyalarını elde ettiğimizde, güvenlik komutanlarından bunun hakkında görüş istedik."

Bedr el-Zeyadi, "Önde gelen güvenlik komutanlarından biri bu video dosyalarının gerçekliğini kontrol etti. Her şeyi gördüğümüzü ve bildiğimizi ama hiçbir şey yapamayacağımızı ifade etti!" diye belirtti.

El-Zeyadi şöyle devam etti: "Bu nedenle ve muzaffer komutanların Bağdat havaalanında şehit edilmesinden dolayı Amerikan askerlerinin ülkeden sınır dışı edilmesini talep ediyoruz."

Dün Diyala Müslüman Alimler Birliği Başkanı Cabbar el-Mamuri, ABD'nin Suriye'deki 10.000'den fazla IŞİD üyesine güvenlik şemsiyesi sağladığını duyurdu. 10.000'den fazla IŞİD savaşçısının Suriye'nin belirli bölgelerinde, çoğunlukla Irak sınırına yakın yerlerde konuşlandırıldığını da sözlerine ekledi.

Cabbar el-Mamuri, "ABD, bu unsurları tamamen ortadan kaldırmak için her türlü operasyonu engelliyor. Bu IŞİD unsurları, Suriye'nin ve genel olarak bölgenin güvenliğini tehlikeye atıyor." dedi.

Buna ek olarak, Iraklı yetkililer özellikle Haşdi Şabi güçlerinin komutanları, Amerikalıların Irak'taki IŞİD unsurlarının yerlerini değiştirmesinin yanı sıra, konumlarına ekipman, gıda malzemesi ve mühimmat taşıdığını defalarca vurguladılar.



Yeni yorum ekle