"Saad el'Hariri Anayasaya Aykırı Hareket Ediyor"

Pt, 15/02/2021 - 08:06

Lübnan cumhurbaşkanlığı ofisi, Saad el-Hariri'nin anayasayı ve Taif anlaşmasını ihlal eden bir kabine kurmaya çalıştığını bildirdi.

Welayet  News  - Lübnan Cumhurbaşkanlığı Enformasyon Bürosu, Saad el Hariri'nin sözlerine ve parti üstü hükümet kurma konusundaki ısrarına işaretle, onun babasının öldürülmesinin yıldönümünde yaptığı konuşmayı, Lübnan kabinesini kurmadaki başarısızlıklarının üstünü örtme şeklinde nitelendirdi.

Lübnan cumhurbaşkanlığı yaptığı açıklamada, el-Hariri'nin sözlerinin yanıltıcı olduğunu belirterek, el-Hariri'nin ilkelere, anayasaya ve Ulusal Uzlaşma Şartına aykırı bir kabine oluşturarak yeni gelenek  empoze etmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Beyrut limanının bombalanması ve Lübnan Başbakanı Hassan Diab'ın 4 Ağustos'ta istifasının ardından, Saad el-Hariri yeni bir kabine kurmak için atandı ancak 4 ay geçmesine rağmen Hariri henüz bir hükümet kuramadı.

El Hariri, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aoun ile şimdiye kadar 14 istişare görüşmesi gerçekleştirdi, ancak iki taraf arasında kabine kurma konusunda henüz bir anlaşmaya varılamadı ve ülkenin kötü yaşam koşullarına yönelik bir halk protestoları dalgası da devam ediyor.



Yeni yorum ekle