Avrupa ve Amerika istihbarat servislerinin İŞİD’in elebaşlarıyla toplantısı ve tehlikeli bir planın ifşası

Ct, 13/02/2021 - 13:51

Amerika, Fransa ve İngiltere istihbarat servislerinin temsilcileri İŞİD’in elebaşlarıyla bir araya geldi. Suriye ordusu ve bu ülkenin şehirlerine saldırması için İŞİD’in silahlandırılması amaçlanıyor.

Welayet News - Arabic Sputnik’e konuşan bir kaynak, Batılı istihbarat servislerinin bu yıl içinde Suriye’de İŞİD’in elebaşlarıyla bir dizi görüşme yaptığını belirterek, şunları ifşa etti: “Güvenilir bilgilere göre, bu yılın başlarında Suriye’nin güney doğusunda Amerika işgalindeki Tenef bölgesinde ve keza Suriye'ye mücavir ülkelerde Amerika, Fransa ve İngiltere ile bazı bölge ülkelerinin istihbarat servisleri temsilcileri arasında bir dizi görüşme yapıldı. Görüşmelere İŞİD ve diğer terörist grupların elebaşları da katıldı.

Suriye ordusuna, Şam’ın müttefiki diğer gruplara ve Suriye'deki Rus askeri üslerine yönelik saldırıların yoğunlaştırılması gündemiyle yapılan bu görüşmelerde Hıristiyan kiliseler, mescitler ve diğer gruplara ait kutsal mekanlar da listedeki hedeflere eklendi.

Yapılan anlaşmalar doğrultusunda, terörist gruplara silah ve mali yardım yapılarak modern silahlarla techiz edilecekler.

Irak'tan taşınan İŞİD'li teröristlerle DSG’nin kontrolündeki hapishanelerden ve geçici tutuklama merkezlerinden serbest bırakılanların saldırılarda kullanılması amacıyla Amerikan askerlerinin nezaretinde eğitim görüyorlar.

Suriye’nin güney ve güney batısında ve ülkenin merkezindeki diğer büyük şehirlerde uyuyan İŞİD hücreleri aktif hale getirilecek”.

Aynı kaynak, Batılı istihbarat servislerinin emirlerine göre hareket eden teröristlerin Suriye’deki Rus askerlerinin öncelikli hedefleri arasında olmasının ise kaygı verici olduğunu vurguladı.

Sputnik son olarak, Suriye’nin, Rus karşıtı grupların Mokova’ya baskı yapmak için kullandığı hassas jeopolitik bölgeler listesinde yer aldığını söyledi.

Welayet News



Yeni yorum ekle