Suudi Koalisyon, Yemen Halkı İçin Kullanılacak Gazı Taşıyan Bir Gemiyi Kaçırdı

Cu, 12/02/2021 - 11:41

Yemen Petrol Şirketi'nin resmi sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, Suudi koalisyonunun Yemen halkı için kullanılacak 50.100 tondan fazla mesken gazını taşıyan bir gemiyi kaçırdığını bildirdi.

Welayet News  - Yemen Petrol Şirketi'nin resmi sözcüsü el-Mutevekkil, Yemen resmi haber ajansı Saba'ya verdiği demeçte, Suudi koalisyonunun 5.100 ton gaz taşıyan gemiyi kaçırdığını ve ele geçirilen petrol ürünleri taşıyan gemilerin sayısını 13 gemiye çıkardığını söyledi.

Yemen petrol şirketinin bir sözcüsü, Suudi koalisyonunun hamlesi nedeniyle uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletleri eleştirerek, "ABD liderliğindeki Suudi koalisyonunu, BM iznine rağmen petrol gemilerini ele geçirmeye ve el-Hudeyde limanına girmelerini engellemeye teşvik eden en önemli faktörlerden biri, uluslararası toplumun ve BM'nin sessizliğidir." diye belirtti.

Asam el-Mutevekkil ayrıca, "Bu keyfi eylemler, ABD'nin Yemen halkını bastırmak ve acılarını ikiye katlamak için elinden geleni yaptığının açık bir delilidir." açıklamasında bulundu. 

Yemen Petrol Şirketi sözcüsü, Yemen kuşatmasına dahil olan Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletler liderliğindeki Suudi koalisyonunu Yemen halkının tüm acılarından ve önümüzdeki günlerde kötüye giden durumdan sorumlu tuttu.

Yemen Petrol Şirketi tarafından yapılan bir önceki açıklamaya göre, işgalci güçler 2020 yılında tamamı uluslararası denetim izni almış 72 akaryakıt sevkiyatına saldırı düzenleyerek, bunlara zorla el koydu.

 

Suudi koalisyonunun bu ve benzeri eylemleri, geçen yıl Yemen'e yalnızca küçük miktarlarda petrol ürünlerinin girmesine neden oldu ve ülke ekonomisine 10 milyar dolar zarar verdi.



Yeni yorum ekle