İsrail askerleri ateş açtı, en az 350 Filistinli yaralandı

Cu, 04/05/2018 - 22:06

Filistinlilerin "Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü" devam ederken İsrail askerleri eylemcilere ateş açtı. Biber gazı kullanılması ve ateş açılması nedeniyle 350 kişi yaralandı.

Welayet News – Siyonist İsrail askerlerinin, Gazze-İsrail sınırında protestolarına devam eden Filistinlilere karşı biber gazı kullanması ve gerçek mermilerle ateş açması sonucu 350 kişi yaralandı.

Eylemcileri tedavi eden sağlık çalışanları 50 kişinin silahla vurularak yaralandığını, 300’den fazla kişinin de biber gazı soluduğu için tedavi altında olduğunu belirtti. Filistinliler keskin nişancıların görüş alanını kapatmak için sınır bölgesinde lastikler yakıyor.

NE OLMUŞTU?

Askerlerin saldırdığı Filistinliler 30 Mart’ta başlattıkları “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” eylemi çerçevesinde İsrail-Filistin sınırının Filistin tarafında 40 km’yi bulan çitler boyunca çadır kurmuşlardı. Geçtiğimiz ayda en az 43 Filistinli ateş açılarak öldürülmüştü.

Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü, Filistinliler tarafından “Toprak Günü” olarak bilinen 30 Mart’ta başlamıştı. 30 Mart 1976’da, İsrail hükümetinin ülkenin kuzeyinde çok sayıda Filistinlinin toprağına yasadışı biçimde el koymasını protesto eden 6 İsrailli Arap güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü. Yürüyüşün 15 Mayıs’ta Filistinlilerin Felaket Günü (Nakba) olarak adlandırdığı İsrail’in kuruluş yıl dönümünde kadar devam edecek.



Yeni yorum ekle