Ayetullah Reisi: Şehit Süleymani ve El'Mühendis'in intikamı kesinlikle alınacak

Sa, 09/02/2021 - 09:12

İran Yargı Erki Başkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, Bağdat havalimanında yaptığı açıklamada, direniş komutanlarının şehit edilmesinin intikamının Amerika'dan kesinlikle alınacağını söyledi.

Welayet News - Ayetullah Seyyed İbrahim Reisi, dün (Pazartesi) gece Bağdat Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, direniş komutanları şehitleri general Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis'in terörizmle mücadelenin kahramanları olduklarını söyledi.

Reisi, General Süleymani ve el-Mühendis'in ABD terör güçlerince şehit edilmelerinin gerçekte  ABD'nin uluslararası kanunları ihlal ettiğini ve cinayetlerinin açık ispatı olduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti yargı başkanı, bu iki şerefli şehidin İran ve Irak'a değil, İslam ümmetine ve insanlığa ait olduğunu vurgulayarak, İran halkının bu cinayetin intikamını er ya da geç alacağını söyledi.

Ayetullah Reisi, ABD'nin IŞİD terör grubuna verdiği desteğe de değinerek,  "ABD'nin kendisi  IŞİD'i kurdu ve destekledi ve tüm mali, silah ve istihbarat imkanlarını bu terörist gruba verdi ve Müslüman milletlerin canına kıyarak IŞİD'e karşı duranları hedef aldı'' dedi.

İran İslam Cumhuriyeti yargı başkanı, üst düzey bir heyet başkanlığında dün gece Bağdat'a gitti.

Irak ziyareti öncesi Tahran'da açıklama yapan Reisi,  ziyarette iki ülke yetkililerinin hukuki ve adli ilişkilerin iyileşmesi için müzakerelerde bulunacağını söyledi.

Reisi ziyaretin Irak Yargı Kurumu Başkanı Faik Zeydan’ın daveti ile gerçekleşeceğini belirterek, ziyarette Zeydan’ın yanı sıra Irak Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer yetkililerle de görüşeceğini söyledi.



Yeni yorum ekle