İran: Suud ittifakı Yemen katliamını durdurmalı

Sa, 09/02/2021 - 09:07

İran’ın dış ilişkiler stratejik konseyi Başkanı Seyyid Kemal Harrazi, S. Arabistan ve BAE masum Yemen halkını katliam etmekten el çekmeleri gerektiğini vurguladı.

Welayet News - S. Arabistan ve BAE yetkilileri Yemen savaşının faydasız olduğunu anlamaları çok önemli olduğunu belirten Harrazi, onlar bu savaşın sermayenin heba edilmesi ve beşeriyete karşı cinayet olduğunu anlamaları gerektiğini belirtti.

Yemen savaşının insani boyutları facia niteliğinde olduğunu kaydeden Harrazi şöyle dedi:

Amerikalılar ve Avrupalılar Yemen savaşının suç ortaklarıdır. Eğer onlar samimi davranmak istiyorsa, S. Arabistan’a silah göndermeyi ve istihbarat işbirliğini keserek Yemen politikalarını değiştirmeleri gerekir.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Yemen krizine yönelik tutumunu beyan eden Harrazi, Amerikalıların bölgeye silah göndermeyi kesmeleri, Yemen krizinin son bulmasının ön hazırlığı olacağını, böylece Yemenli taraflar müzakere ederek siyasi gelecekleri hakkında karar alabileceklerini vurguladı.

Harrazi, BM’nin görevi ise Yemen’de Yemenli tarafların müzakereleri için zemin hazırlamak olduğunu, İran İslam Cumhuriyeti bu sürece katkı sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.



Yeni yorum ekle