Yemen: Suudi-ABD koalisyonu San'a havaalanını kapatması 80.000 hastanın ölümüne neden oldu

Pt, 08/02/2021 - 08:53

Yemen'in başkenti San'a Uluslararası Havaalanı'nın genel müdürü, Suudi-Amerikan koalisyonunun San'a havaalanını kapatmasının 80.000'den fazla Yemenli hastanın ölümüne neden olduğunu söyledi.

Welayet News - Yemen başkenti San'a Uluslararası Havaalanı'nın genel müdürü Halid el'Şerif, Suudi koalisyonunun San'a havaalanını son dört buçuk yılda kapatmasının yurt dışında tedaviye ihtiyacı olan 80.000'den fazla Yemenli hastanın ölümüne neden olduğunu söyledi.

Halid el'Şerif, ''Havaalanının kapatılması insan ve sağlık boyutlarında ve Yemenli sivillerin hayatının her alanında ağır hasara yol açtı." dedi.

El'Şerif, "San'a havaalanının kapatılması sonucu binlerce insanın ölümüne sessiz kalan  uluslararası toplumun bu konuya aldırış etmemesi ile durumun daha da felaket hale geleceğini belirterek, "Devam eden savaş ve Suudi koalisyonunun Yemen'e yönelik kapsamlı kuşatmasının sebep olduğu kötüleşen sağlık durumu nedeniyle 450.000'den fazla hastanın tedavi için yurt dışına nakledilmesi gerekiyor" dedi.

Ayrıca bir milyondan fazla Yemenlinin Yemen'e giremediğini, San'a Havalimanı'nın kapalı olması ve Yemen kuşatması nedeniyle binlerce üniversite öğrencinin burslarını kullanmasının engellendiğini söyledi.

San'a Havalimanı'nın müdürü ayrıca Suudi koalisyon güçlerinin San'a Uluslararası Havalimanı'na düzenlediği saldırılardan dolayı 150 milyon dolardan fazla doğrudan hasar olduğunu açıkladı.



Yeni yorum ekle