Pakistan'da Keşmir Yürüyüşüne Terör Saldırısı

Cu, 05/02/2021 - 12:18

Pakistan'da Keşmir yürüyüşüne el bombalı terör saldırısı gerçekleşti. Çok sayıda yaralı var.

Welayet News  - Pakistan'ın Belucistan eyaletinde "5 Şubat Keşmir Dayanışma Günü" kapsamında düzenlenen yürüyüşe kimliği belirsiz kişilerin el bombasıyla saldırı düzenlemesi sonucu, ilk belirlemelere göre 2’si çocuk 16 kişi yaralandı.

Yetkililer, eyaletin Sibi bölgesinde Keşmir halkına destek amacıyla düzenlenen yürüyüşe, motosikletli kişilerin el bombasıyla saldırı düzenlediğini belirtti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

PAKİSTAN CUMHURBAŞKANI ARİF ALVİ ve BAŞBAKAN HAN KONUŞMA YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Alvi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararları ve Keşmir halkının istekleri doğrultusunda bir çözümün Güney Asya'da kalıcı barışın anahtarı olduğunu belirtti. 

Hint güçlerince bölgede uygulanan ırk ayrımının uluslararası hukuku ihlal ettiğine dikkati çeken Alvi, Keşmir halkının kendi topraklarında azınlığa dönüştürüldüğünü kaydetti.

Başbakan Han, Hindistan Keşmir meselesine BMGK kararları doğrultusunda adil bir çözüm bulma konusunda samimiyet gösterirse, Pakistan'ın barış için iki adım atmaya hazır olduğunun altını çizdi. Pakistan'da 5 Şubat, 70 yılı aşkın süredir çözüme kavuşturulamayan Keşmir sorununa, dünya kamuoyunun dikkatini çekmek için 1990'da "Keşmir Dayanışma Günü" ilan edilmişti. Bu kapsamdaki ilk etkinlik ise 1991'de olmuştu.



Yeni yorum ekle