Haşdi Şabi’ye Karşı Yabancı İstihbarat Servisleriyle İş Birliği

Cu, 05/02/2021 - 09:09

Iraklı bir güvenlik uzmanı, Irak hükümetinin bazı şahsiyetlerinin Haşdi Şabi’yi hedef almak için yabancı bir istihbarat servisiyle işbirliği yaptığını söyledi. 

Welayet News  - Iraklı bir güvenlik uzmanı olan Sabah el-Akili yaptığı açıklamada, hükümetin bazı etkili şahsiyetlerinin Haşdi Şabi Teşkilatını hedef almak için yabancı bir istihbarat servisiyle iş birliği yaptığını açıkladı. 

Sabah el-Akili, el-Malume haber sitesine verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Daha önce, hükümetin bazı şahsiyetlerinin Haşdi Şabi'ye karşı iş birliği yaptığına dair deliller vardı ama bunların üzeri örtüldü ve bu delillerden biri de Amerikalılarla işbirliği yaptığı ve onlara Haşdi Şabi kuvvetlerinin mekan ve üsleri hakkında bilgi verdiği konusunda Mahmud el-Fallahi'ye yöneltilen suçlamaların kanıtlanmasıydı ve ayrıca, General Hacı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’in Bağdat havaalanında suikasta uğradığı olay hakkında da suçlamalar var ve hala inceleniyor.  

Haşdi Şabi liderlerinden Cevad el-Talibavi, twitter hesabında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: ‘Hükümetin etkili şahsiyetlerinden birinin, Haşdi Şabi üslerine saldırması için IŞİD’e emir verdiği doğrudur ve bu, güvenilir bilgilere dayanmaktadır. 

Uluslararası teşkilatların, hükümet kuruluşlarına ve bazı güvenlik komutanlarına nüfuzu vardır ve bu amaçla Irak istihbarat teşkilatının zayıflığından yararlanıyorlar ve bununla birlikte bazı siyasi yetkilileri kendi teşkilatlarına çekiyorlar.’ 



Yeni yorum ekle