ABD, Arabistan'ın Batısında Askeri Üsler Geliştiriyor

Cu, 05/02/2021 - 08:28

CENTCOM terör örgütünün bir sözcüsü, Suudi Arabistan'ın batısında çok sayıda askeri üs kurma ve bunları lojistik ve yardım üslerine dönüştürme planının başladığını açıkladı. 

Welayet News  - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) terör örgütü sözcüsü Bill Urban, Suudi Arabistan'ın batısındaki çok sayıda askeri üssü genişletmek için operasyonların başlatıldığını açıkladı ve bunların lojistik ve yardım amaçlı kullanılacağını iddia etti. 

Bill Urban, iddialarının devamında şu ifadelerde bulundu: ‘Bu, ordunun ekipmana güvenli bir şekilde erişmesini sağlamak için bir acil durum planıdır ve bölgedeki ABD askeri varlığında bir artış olarak görülmemelidir.’ 

Bu CENTCOM yetkilisinin ifadesine göre, Suudi Arabistan bu üslerin geliştirilmesi için ödeme yaptı. 

Daha önce, Associated Press, Haber Ajansı, ABD ordusunun, İran ile gerginliğin artmasıyla birlikte, Kızıldeniz limanına ve Suudi Arabistan'daki iki hava üssüne asker göndermeyi düşündüğünü açıkladı. 

ABD ordusu o dönemde de bu eylemlerin gelecek için "muhtemel plan ve desteğin" bir parçası olduğunu, ancak Kızıldeniz'deki Yanbu limanından kargo alımını ve bunun karayolu ile taşımasını deneme olarak gerçekleştirdiğini açıklamıştı. 

ABD ordusunun Yanbu limanını ve Kızıldeniz kıyısında bulunan Tabuk'taki Kral Faysal hava üssünü ve Taif'teki Kral Fahd hava üssünü kullanması, bu ülkenin bölgedeki stratejik su operasyonlarını genişletmesine olanak tanıyacak. 

CENTCOM sözcüsünün ifadesine göre, bu bölgelere kuvvet yerleştirme olasılığına yönelik soruşturma, bir yıl önce, Eylül 2019'da Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine düzenlenen füze ve İHA saldırısından sonra başladı.



Yeni yorum ekle