Hamas Kosova-Tel Aviv İlişkilerinin Normalleşmesini Kınadı

Per, 04/02/2021 - 07:15

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kosova'nın Siyonist rejim İsrail ile ilişkilerinin normalleşmesini ve işgal altındaki Kudüs'te büyükelçilik açma kararını kınadı.

Welayet News  - Hamas sözcüsü Hazım Kasım  dün yaptığı açıklamada, Kosova'nın işgal altındaki Kudüs'te büyükelçilik açma kararının uluslararası hukuk ve kararların açık bir ihlali olduğunu söyledi.

Hamas sözcüsü, Kosova'nın bazı Arap taraflarını cesaretlendirerek Siyonist düşmanla ilişkilerini normalleştirmek için adımlar attığını belirtti.

Kasım, Kudüs'ün bir Filistin Arap şehri olduğunu ve olacağını, Siyonist düşmanın bu şehrin tarihi gerçeklerini ve kimliğini değiştirme çabalarının hiçbir sonuç vermeyeceğini söyledi.

Kosova, terör rejimi İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi ve Kosova Dışişleri Bakanı Meliza Haradinaj Stobla'nın katıldığı sanal bir törenle Pazartesi günü Tel Aviv ile ilişkilerin normalleştiğini resmen duyurdu.

Aşkenazi, Kosova'nın işgal altındaki Kudüs'teki büyükelçiliğini açma talebini kabul ettiğini söyledi.

Bu arada  Filistin, işgalci İsrail ile diplomatik ilişkileri başlatmak için anlaşma imzalayan ve Kudüs'te büyükelçilik açmaya hazırlanan Kosova'ya bu adımından vazgeçme çağrısı yaptı.

Özerk Filistin yönetimi Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kosova’nın terör devleti İsrail ile diplomatik ilişkilerin başlatılması için yaptığı anlaşmanın “hayal kırıklığı” oluşturduğu ve "ümitleri boşa çıkardığı" belirtildi.

Açıklamada, “Kosova’nın işgal altındaki Kudüs'te büyükelçilik açma niyeti, dünya ülkelerinin bu işgali tanıma noktasında yapılan mücadelenin tamamıyla çelişen bir adımdır.” ifadeleri kullanıldı.



Yeni yorum ekle