Siyonist Rejim ve Hafter Arasındaki İlişki İfşa Oldu

Cu, 04/05/2018 - 12:17

Siyonist rejim İsrail’in Libya’da Trablus hükümetine karşı savaşan Hafter güçleriye koordineli hareket ettiği bildirildi. Hafter güçleriyle İsrail rejimi arasındaki bağlantıyı BAE’nin kurduğu belirtiliyor.

Welayet News - İnteligence Online internet sitesinin bildirdiğine göre siyonist rejim Libyalı yahudi tüccarlar ve Halife Hafter'in yanısıra ulusal vefak hükümeit başbakanı Faiz el-Serac ile de istihbarat bağlantısı kurmuştur.

Çalışmalarını Fransa'dan yürüten söz konusu site siyonist rejimin bu yoldan Filisitn İslami direniş hareketi Hamas'a Gazze'de darbe indirmek istediğini belirtti. Yine aynı habere göre Kahire yetkililer de Hafter'i desteklemektedir.

Emekli General Halife Hafter’e yakın isimlerden biri de el Arabi el Cedid gazetesine verdiği demeçte siyonist rejim İsrail, doğrudan Hafter güçlerine silah ve lojistik destek sağladığı gibi Arap başkentlerinde Siyonist yetkililerle defalarca bir araya gelmiş.

Adını vermek istemeyen üst düzey askeri yetkilinin aktardığına göre Hafter’in İsrail işgal rejimiyle ilişkisi 2015 yılına kadar uzanıyor. 

Hafter daha önce Mısır Müslüman Kardeşler ve Kassam tugaylarını kendi ordusu ile savaşmakla suçlarken siyonist rejim uçakları da defalarca Hafter'in isteği üzerine Libya'nın doğusunda istediği mevzilere saldırmışlar.

Alınan haberlere göre Tel Aviv hafter'den petrol ve silah anlaşmaların imzalanmasına dair bazı sözler almıştır.

 



Yeni yorum ekle