Hz. Fatıma (s.a)'nın veladet yıldönümü

Çar, 03/02/2021 - 09:12

Bugün hicri kameri takvime göre 20 Cemadiüssani 1442, Peygamber efendimizin sevgili kızı Hz. Fatıma'nın (s.a) mübarek veladet yıldönümüdür.

Welayet News  - Yüce İslam peygamberinin değerli kızı ve Hz. Ali'nin (a.s) eşi Hz. Fatıma (s.a) hicretten önce 8. yılda 20 Cemadiüssani'de doğdu. 

Bu yüce şahsiyet çocukluk dönemini Peygamber efendimizin evinde o hazretin talim ve terbiyesinde geçirerek en yüce insani fazilet ve derecelere ulaştı.

Hz. Fatıma (s.a) Ehl-i beytin ilk imamı Hz. Ali (a.s) ile evlenerek o hazretin sefa ve samimiyet dolu evinde Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin  ve Hz. Zeynep gibi değerli evlatlar yetiştirerek eşlik ve annelik görevini de en iyi şekilde yerine getirmiştir.

Hz. Muhammed (s.a.a) Abdullah ve Kâsım adlarında iki evladını kaybedince, düşmanları o Hazreti zayıf duruma düşürmek için kinayeli sözler söylemeye başladılar ta ki kendisine 'ebter' yani soysuz olarak hitap ettiler.

Bu yüzden Hz. Fatıma'nın (s.a) veladeti ardından Yüce Allah Kevser suresini nazil ederek Resulullah'a (s.a.a) en büyük müjdeleri verdi: Şüphesiz biz sana Kevser’i verdik ( Kevser suresi ) Kevser kelimesinin kök anlamı bolluktur ve Kevserden murat ise bol hayır demektir. Yani ey Peygamber biz sana hayırların kaynağı, bereket ve direniş abidesi bir kız verdik, sana bir kişinin sahip olabileceği tüm insani faziletlerin bir arada bulunabilen bir kız verdik.

Hz. Fatıma (s.a) hidayetin coşkulu çeşmesinin pınarı ve ondan binlerce duru nehir akan bol hayırlara sebep olan bir şahsiyettir. Kevser suresinin özellikle de kadınların hiçbir insani değeri olmadığı ve kız çocuğun doğuşunun utanç kaynağı olduğu cahiliye Arap döneminde nazil olması ve Hz. Fatıma (s.a) hakkında böyle anlamlı bir yorumda bulunmak, İslam'ın hayat verici İslam öğretilerinde kadına bir insan olarak verilen değer ve konumu gözler önüne seriyor; öyle bir varlık ki insanoğlu tarihinde tüm hayır ve bereketlere sebep olabiliyor.

Bugün o tertemiz soydan, Reduli Ekrem ve onun temiz Ehl-i Beyti'nin yolunu sürdüren, insanlara yol göstericilikte bulunan, İmam Humeyni (r.a) İmam Hamanei, ve Seyyid Hasan Nasrullah gibi hidayet önderleri vardır.

Peygamber efendimizin sevgili kızı Hz. Fatıma dünya kadınlarına örnek teşkil etmesi sebebiyle  muhtelif rivayetlerde dünya ve ahiret kadınlarının en üstünü olarak tanıtılmıştır. O hazretin  kutlu veladet yıldönümü İran'da anneler ve kadınlar günü olarak adlandırılmıştır.

Aynı zamanda İslam İnkılabının rahmetli kurucusu İmam Humeyni'nin doğum günü de bu güne denk gelmektedir.

Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve onun yayın organı olan Welayet News adına Hz. Fatıma (s.a) kutlu veladet yıldönümünü tüm İslam alemine tebrik arz ederiz.



Yeni yorum ekle