Siyonist Rejim Askerleri Filistinli Kadın Esirlere Saldırdı

Per, 28/01/2021 - 07:19

Filistinli kaynaklar Çarşamba gecesi terör rejimi İsrail güçlerinin Filistinli kadın esirlerin bulunduğu bir cezaevine baskın yaptığını bildirdiler.

Welayet News  - Terör rejimi İsrail güçlerinin dün ansızın Filistinli kadın esirlerin bulunduğu bir cezaevine baskın yaptıkları ve Filistinli kadın esirlerin tutuldukları hücrelere saldırarak onların itirazlarını engellemeye çalıştıkları anlaşılıyor.

Siyonist İsrail güçlerinin kadın esirleri hücrelerinden çıkartarak onları tartakladıkları ve dövdükleri anlaşılıyor.

Bu arada Hasta Esirlerin Hayatlarını Kurtarmak İçin Yüksek Ulusal Komite ve Filistin Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü ile Uluslararası Kızılhaç Komitesi başta olmak üzere uluslararası kuruluşlardan, ırkçı İsrail hapishanelerinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma oranlarındaki artış nedeniyle Filistinli hasta esirleri serbest bırakması için işgalci İsrail’e baskı yapmasını talep etti.

Filistinli kaynaklar, hastalığa yakalanan esir sayısının 300’ü geçtiği bildirilirken, işgalci İsrail’in, kasıtlı olarak salgını, hukuksuz yere tutukladığı masum esirlere karşı baskı ve istismar aracı olarak kullandığı, hastalığa karşı en ufak bir önlem almadığı, hayatlarından sorumlu olduğu Filistinlilere önem göstermediği ve hapishanelerde salgınla mücadeleye için gerekli icraatları yerine getirmediği bildiriliyor. 

Esirlerin hayatlarının gerçek bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Filistinli Esirler Kulübü Başkanı Kaddura Faris ise, ırkçı İsrail rejiminin Filistinlilere dönük yürüttüğü hukuksuz uygulamaların uluslararası kurumların ciddi müdahalesini gerektirdiğine dikkat çekti.

Faris, basın açıklamasında, Filistinli esirlerin sağlık durumlarının uluslararası bir tıbbi heyet tarafından tetkik edilmesi çağrısında bulundu.

 

Filistin resmi kaynaklarına göre, ırkçı İsrail hapishanelerinde 500'ü idari tutuklu, 230'u çocuk olmak üzere yaklaşık 5 bin Filistinli bulunuyor. 



Yeni yorum ekle