El-Fetih Koalisyonu: Irak'ın Yabancı Askerlere İhtiyacı Yok

Per, 28/01/2021 - 06:55

Irak parlamentosundaki El Fetih Koalisyonu, ABD birliklerinin bu ülkeden çekilmesi takviminin tamamlanması gerektiğini vurguladı. 

Welayet News  - Bedir Partisi, Irak'ın yabancı kara kuvvetlerine ihtiyacı olmadığını vurguladı. 

Fetih koalisyonunu oluşturan gruplarından biri olan Bedir Fraksiyonu Başkanı Hasan Şakir el-Kabi şu ifadelerde bulundu: ‘Irak'ın yabancı kara kuvvetlerine ihtiyacı yok, ancak lojistik ve istihbarat desteğine ihtiyacı var. 

Biden'ın iktidara gelmesi, ABD'nin Irak'ın zenginliği ve kaynakları konusundaki açgözlülüğünün ve İsrail'in bölgedeki varlığının savunulmasının sona ermesi anlamına gelmiyor. 

Amerika Birleşik Devletleri Irak'ta kalmak istiyor, Irak'taki sorunlar ve IŞİD teröristlerinin hareketleri Amerika Birleşik Devletleri'nin varlığından kaynaklanıyor ve biz IŞİD'in ABD tarafından oluşturulduğuna ve bu ülkenin emri ve iradesiyle hareket ettiğine inanıyoruz. 

ABD’nin varlığının sona ermesi Irak'ın kararıdır ve Irak parlamentosu onların geri çekilmeleri için bir karar aldı ve bu kararı destekleyen büyük halk gösterileri düzenlendi.’ 

El-Fetih koalisyonunun bir başka üyesi olan Muhtar el Musevi ise şunları söyledi: ‘Yeni ABD yönetiminin, Irak parlamentosunun ABD askerlerinin geri çekilmesine ilişkin kararı uygulamayı ertelemesine ve geciktirmesine izin vermeyeceğiz. 

Irak parlamentosunun ABD askerlerini sınır dışı etme kararı nihai ve uygulanması gereken bir karardır ve yeni ABD yönetimi bunu anlamalıdır. 

Irak'ın Amerikan kuvvetlerine veya başka güçlere ihtiyacı yok ve Irak diplomasisi, ABD yönetiminin Irak'tan askerlerini çekme takvimini tamamlayacak şekilde olmalıdır. 

Başbakan Mustafa el-Kazimi'nin parlamento kararını uygulaması ve Biden hükümetini dikkate almaması gerekiyor.’ 

Tags: 


Yeni yorum ekle