Almanya'dan İsrail'e İran Cevabı

Per, 03/05/2018 - 15:14

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İran'ın nükleer anlaşmaya aykırı davrandığına dair ipucu bulunmadığını söyledi. İsrail Başbakanı Netanyahu, İran'ı gizlice nükleer silahı geliştirmeye çalışmakla suçlamıştı.

Welayet News - Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) İsrail'in İran'a yönelttiği suçlamalarla ilgili incelemeleri sırasında şimdiye kadar İran'ın nükleer anlaşmayı ihlal ettiğine dair herhangi bir ipucuna rastlamadığını söyledi.

Maas, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada "kurumun bunu da incelediğini, iddiaların yeni olmadığını ve şimdiye kadar elde edilebilen bilgilere göre anlaşmanın ihlal edildiğine dair herhangi bir tespitte bulunmadığını" söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı Maas incelemelerin süreceğini ve çalışmaları dikkatle izlemekte olduklarını sözlerine ekledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, sözde istihbarat kanalıyla elde ettikleri belgelere dayanarak İran'ı gizli bir nükleer silah programı olmak ve atom bombası geliştirmekle suçlamıştı.

 



Yeni yorum ekle