ABD, Ensarullah Kararından Geri Adım Attı

Sa, 26/01/2021 - 08:13

ABD Hazine Bakanlığı, Yemen Ensarullah hareketi için geçici yaptırımlardan geri adım attı ve Trump'ın aldığı kararı böylece feshetmiş oldu.

Welayet News  - ABD Hazine Bakanlığı dün gece, Washington'un Yemen Ensarullah hareketine yönelik yaptırımlarının bir kısmı için bir aylık muafiyet verdiğini duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığı'na göre, muafiyet izninin B bendinde açıklananlar haricinde, Yemen Ensarullah hareketi veya % 50'den fazlasına sahip olunan şirketler ve kuruluşlarla ilgili tüm finansal işlemlerle ilgili muafiyet  26 şubat tarihinde saat 00:01'de sona erecek. 

''B bendi'', ABD Hazine Bakanlığı'nın Yemen Ensarullah hareketine karşı yaptırımlara yönelik bir aylık yetkisini, Yemen Ensarullah hareketine bağlı kişi ve kuruluşların 25 Ocak'a kadar bloke edilmiş hesaplarını ve sözde terörle mücadele düzenlemeleri kapsamındaki tüm mali işlemleri ve faaliyetleri içeriyor.  

Yeni ABD Başkanı Joe Biden tarafından aday gösterilen Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, geçtiğimiz günlerde Washington'un Yemen Ensarullah hareketini terör örgütü ilan etmeyi yeniden düşüneceğini söylemişti. 

Bu arada Yemen'in çeşitli kentleri, dün akşam Yemen Ensarullah hareketini desteklemek için milyonlarca Yemenlinin gösterisine  sahne oldu. 

Gösteriler sırasında Yemenliler, eski ABD yönetimini Ensarullah hareketini terör örgütü olarak ilan ettiği ve bazı  liderlerine yaptırım getirmesini kınadılar.



Yeni yorum ekle