Arabistan'a Yapılan İHA Saldırısını Iraklı Bir Grup Üstlendi

Pt, 25/01/2021 - 10:36

Irak'ta el-Vaad el-Hak adlı bir grup yaptığı açıklamada; Suudi Arabistan'ın başkentinde Cumartesi günü yapılan insansız hava aracı saldırısının, Bağdat terör saldırılarında şehit olanların kanı için misilleme olduğunu belirtti.

Welayet News  - Iraklı grup, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a Cumartesi günü sabahı yapılan operasyonun sorumluluğunu üstlendi.

Suudi Arabistan, cumartesi günü Riyad semalarında "Yemen tarafından atılan bir balistik füzeyi" imha ettiğini iddia etmişti.

Suudi Arabistan saldırı nedeniyle Ensarullah'ı suçlamıştı. Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü iddiaları yalanlayarak, "Yemen silahlı kuvvetleri son 24 saat içinde herhangi bir operasyon gerçekleştirmedi." açıklamasında bulundu.

Iraklı El-Vaad el-Hak grubu telegram kanalında yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Körfez Araplarının bölge milletlerine karşı işlenen suçlarda aşırıya giderek ısrar etmesi ve IŞİD'in suç çetelerine ve elleri masum kana bulanmış tekfiri gruplara destek vermeye devam etmelerinin ardından Arap Yarımadası'nın çocukları olarak sözümüzü yerine getirdik ve Al-i Suud krallığına İHA gönderdik ve Yemame Sarayı'ndaki kalelerini ve Riyad'daki diğer noktaları hedef aldık."

Yemame Sarayı, Suudi Arabistan kralı ve Veliaht Prensinin ikametgah yeridir.

Grup, operasyonun Irak'taki son bombalama olaylarının şehitlerinin kanına misilleme amaçlı olduğunu ve bu tür terörist saldırıların Suudi Veliaht Prensi bin Selman ve Abu Dabi veliahdı bin Zayid tarafından tekrarlanması halinde, Dubai'deki "şer yuvalarına" da yeni saldırılar düzenleyeceğini belirtti.



Yeni yorum ekle