Irak’ın İstikrarı ABD Askerlerinin Ülkeyi Terk Etmesine Bağlıdır

Pt, 25/01/2021 - 10:31

Irak parlamentosundaki El-Fetih koalisyonunun Başkanı, ABD askerlerinin bu ülkeyi terk etmeleri gerektiğini yineledi ve el-Kazimi hükümetini bu konuyu ciddiye almaya çağırdı. 

Welayet News  - Irak El-Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi el-Amiri yaptığı konuşmada, şu ifadeleri bulundu: ‘Terörizm sayfasını kapatmak istiyorsak mezhepçilikten uzaklaşmamız gerekiyor. 

Biz, terörü ezebilecek bir güvenlik yapısı kurmayı başardık. 

El-Amiri konuşmasının devamında Gönüllü Halk Güçlerinin rolünü takdir ederek, Haşdi Şabi’nin ülkenin birliğini ve egemenliğini korumak için güvenlik teşkilatlarıyla omuz omuza çalıştığını söyledi. 

Fetih Koalisyonu Başkanı aynı zamanda Amerika askerlerinin Irak’tan çekilmesi gerektiğine de değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Hükümeti, yabancı kuvvetlerin bu ülkeden çekilmesi meselesini ciddi bir şekilde takip etmeye ve bu ülkenin hava sahasını kontrol etmeye çağırıyoruz. 

Irak’ta yabancı kuvvetle olduğu sürece bu ülke istikrara kavuşamayacaktır. 

İstihbarat servisleriyle halk arasında gerçek bir ilişki kurmak istiyoruz, bugün yerinden edilmiş insanların geri dönmesini istediğimiz için hakaret işitiyoruz istiyoruz ve onların geri dönmesi hepimizin istediğidir. 

Terörün Irak'a dönmesini önlemek için ciddi istihbarat faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi gerekiyor.’ 



Yeni yorum ekle