ABD, Yemen Ensarullah hareketinin terörist ilan edilmesini yeniden inceleyecek

Ct, 23/01/2021 - 08:29

ABD Dışişleri Bakanlığı, eski hükümetin Yemen Ensarullah hareketini terörist listesine almasıyla ilgili kararını yeniden gözden geçirecek.

Welayet News - ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Bu bakanlık, eski hükümetin Yemen Ensarullah hareketinin terörist listesine alınmasına dair ilanına ilişkin terör soruşturması başlattı ve bir karar vermek için, en kısa sürede bu konu üzerinde çalışıyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken geçtiğimiz günlerde Washington'un Yemen Ensarullah hareketini terör örgütü ilan etmeyi yeniden düşüneceğini söylemişti.

Eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 11 Ocak'ta bakanlığın Ensarullah'ı "yabancı terör örgütü" listesine yerleştirme kararını Kongre'ye bildirdiğini duyurmuştu.

Pompeo'nun açıklamaları, Yemenliler ve diğer ülkelerden, Yemenli olmayan gruplardan ve uluslararası kuruluşlardan ve şahıslardan geniş tepkiler almıştı.

ABD'nin Yemen Ensarullah hareketini terörist olarak nitelemesi,  Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin 2015'ten beri birkaç Arap ülkesinden oluşan bir koalisyonla, ABD ve İngiltere'nin yardımıyla en fakir Arap ülkesi olan Yemen'e karşı büyük ölçekli bir saldırı başlatmasıyla geldi.

Yapılan saldırılarda bu zamana kadar on binlerce Yemenli ölürken, onbinlercesi yaralandı ve milyonlarcası da saldırılardan dolayı canlarını kurtarmak için evinden barkından kaçmak zorunda kaldı.



Yeni yorum ekle