Pelosi, Trump'ın azil soruşturmasının devamını istedi

Cu, 22/01/2021 - 06:58

Amerika'da Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, bazı Cumhuriyetçi temsilcilerin eski başkan Donald Trump'ın Senato'da azil soruşturmasından vazgeçilmesine dair isteklerine karşı çıktı.

Welayet News  - Pelosi kısa süre içinde eski Başkan Donald Trump'a karşı kabul edilen azil maddesinin Senatoya gönderileceğini açıklayarak, açıklamasında kesin bir tarih vermedi. 

Temsilciler Meclisi, ABD'nin 45. Başkanı Trump'ın 6 Ocak'taki Kongre baskınıyla ilgili olarak "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesini kabul etmişti. 
Trump ise suçlamaları reddetmiş, açıklamalarında isyana teşvik olmadığını ve şiddete karşı olduğunu ifade etmişti.

Bu arada Beyaz Saray yeni sözcüsü Jen Psaki dün Fox News'a yaptığı açıklamada Trump'ın azil soruşturmasına ilişkin, Senato'nun aynı zamanda bir kaç işi yapabilmesi gerektiğini, bu yüzden azil soruşturma sürecini de ülkenin diğer işleri ile birlikte yürütebileceğini ifade etti.

Pskai bu yüzden Biden'in Kongre'ye Trump'ın görevden alınmasının ayrıntılarını, zamanlamasını ve şeklini bildireceğini söyledi.

Trump'ın başkanlık döneminin sona ermesi ardından azil soruşturması, onun bir sonraki başkanlık seçimlerinde adaylığını engellediği için önem taşıyor.



Yeni yorum ekle