Ashton: İran Trump'a karşı zaferi ardından teslim olmaz

Cu, 22/01/2021 - 06:39

AB eski dış siyaset sorumlusu Catherine Ashton Amerika eski savunma bakanı Chuck Hagel ile ortaklaşa yayınladıkları mektupta, Washington'un Bercam nükleer anlaşmaya geri dönmesini istediler.

Welayet News  - Dün Hill News web sitesinde Ashton ve Hagel'in yayınlanan ortak mektubunda, 2015 yılına nazaran dünya şartlarının değiştiği için Amerika'nın İran ile varılan ilk nükleer anlaşmaya geri dönemeyeceği delillere karşı muhalefetlerini açıkladılar.

Ashton ve Hagel söz konusu delillerin "arızalı" olduğunu belirterek Amerika başkanı Joe Biden'e hitaben İran İslam cumhuriyetinin eski başkan Donald  Trump'ın baskılarına karşı zaferi ardından teslim olmayacağını yazdılar.

Ashton ve Hagel yazdıkları mektupta, füze çalışmaları, bölgesel siyasetler ve Bercam nükleer anlaşmanın bozulabilir maddeleri konusunda İran'dan daha fazla imtiyaz koparmak için baskı aracı olarak kullanılan maksimum baskı siyasetinin taraftarlarının görüşüne işaretle, bu bakışın arızalı olduğunu belirttiler.

İkili mektubun devamında yeni müzakerelerin başlamasını zorlayan veya Bercam'a geri dönmek için her türlü şart koşmanın yenilgiye mahkûm olduğunu da ifade ettiler.
Çin ve Rusya da son günlerde Amerika'nın kayıtsız şartsız Bercam anlaşmasına geri dönmesini istediler.



Yeni yorum ekle