Biden Yemin Ederek ABD'nin 46. Başkanı Oldu

Çar, 20/01/2021 - 21:22

ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden Washington'da Kongre binasının önünde başkanlık yeminini etti.

Welayet News  - 3 Kasım 2020'deki seçimi kazanarak ABD Başkanı seçilen Demokrat Partili Joe Biden, bugün TSİ 19.50'de, başkent Washington DC.'de yemin ederek göreve başladı.

Katılımın çok sınırlı tutulduğu törenle göreve başlayacak olan Joe Biden, ABD'nin seçilen en yaşlı başkanı olurken Donald Trump ise halefinin yemin törenine katılmayan ilk ABD başkanı olarak tarihte yer aldı.

Koronavirüs önlemleri ve Kongre binasına yapılan saldırı dolayısıyla diğer devir teslim törenlerinden farklı olarak yemin töreni 30 yıl sonra ilk kez açık havada gerçekleştiriliyor.

Joe Biden yemin ederek ABD'nin 46. Başkanı oldu

ABD'de 3 Kasım seçimlerini kazanan Joe Biden, ABD Kongresindeki törende yemin ederek ülkenin 46. başkanı oldu.

Yemin eden Kamala Harris, ilk siyahi başkan yardımcısı oldu

ABD'nin ilk kadın başkan yardımcısı seçilerek tarihe geçen Kamala Harris, Washington'da düzenlenen törende yemin ederek görevine başladı.

ABD Başkanı Biden'dan ilk mesajlar

ABD'nin 46. Başkanı Biden, yemin törenindeki konuşmasında, ülkesinin karşılaştığı zorlukları ancak "birlik" olarak aşabilecekleri mesajını verdi.

Biden'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Bugün tarihin ve umudun günüdür. Yenilenme ve kararlılığın günüdür. Amerika sürekli bu şekilde test edildi ve zorlukların üstesinden geldi. Bugün yalnızca bir adayın zaferini değil, bir amacın, demokrasinin, halkın iradesinin zaferini kutluyoruz.

-Önümüzde krizler ve zorluklar olduğunu biliyorum. ABD, bundan daha iyi olmalı.

-Önümüzde, Martin Luther King'in hayalinden bahsettiği bina var. ABD tarihinde ilk kez siyahi bir başkan yardımcısının göreve geldiğini görüyoruz.

-Tüm Amerikalıların başkanı olacağım.

-İsyan çetesi, demokrasimizin işleyişini durdurmak için halkın iradesini susturmak için şiddeti kullanabileceklerini düşündü. Bunu yapamadı. Bu asla olmayacak. Ne bugün ne de yarın.

-Senato'da ve kongrede birlikte çalıştığımız tüm arkadaşlarım burada. Tüm dünya bizi seyrediyor. Sınırımızın ötesinde olanlara şu mesajı vermek istiyorum, biz bir kez daha müttefiklerimizle birlikte çalışacağız. Dünkü değil bugünün ve yarının zorluklarına bakacağız. Örnek olarak liderlik göstereceğiz, örnek bir ülke olacağız. Güçlü ve güvenilen bir partner olacağız barış ve refah için.



Yeni yorum ekle