Amerika’da Fukuyama’nın tarihi bitti, Trump’ın tarihi başladı

Çar, 20/01/2021 - 14:00

Bu günlerde Amerika'da hızlı gelişen olaylar, Donald Trump’ın eliyle Amerikan toplumunun gerçek yüzündeki perdenin kaldırılmasının bir sonucudur.

Welayet News  - Bu günlerde Amerika'da hızlı gelişen olaylar, Donald Trump’ın eliyle Amerikan toplumunun gerçek yüzündeki perdenin kaldırılmasının bir sonucudur. Amerika’yı sosyal, kültürel ve siyasi gelişmişliğin zirvesinde görenlerin nazarında böyle bir gerçeklik düşünülemezdi. Nitekim, “Tarihin Sonu ve Son İnsan” adlı kitabında bu konuyla sıkça gurur duyan Amerikalı düşünür Francis Fukuyama da ABD’nin bu yüzünü aklının ucundan geçirmezdi.

Tarihin sonu teorisini sekzenli yılların sonlarında gündeme getiren Fukuyama, katliam, işgal, saldırganlık, yağmalama ve askeri güce dayalı milyonlarca insanın yok edilmesi üzerine kurulu tarihi görmezden geldi. Teorisi, Amerikalıların, özellikle de siyasi seçkinlerinin hayalleri ve gurularıyla tam uyumluydu ve şimdi, Trump ve 75 milyon Amerikalı, ABD’nin hala “koyboy”ların aşamasında olduğunu kanıtladı. Öyle görünüyor ki, teorisini gözden geçirmesi gerekecek.

75 milyon Amerikalı isteyerek, Amerikan psikologların şehadeti ile deli olan ve bir ırkı başka bir ırktan üstün gören aşırı ırkçı birine oy verdi. Bu deli adam, devletleri ve ulusları yok etmek için nükleer silah kullanmaya hazır olduğunu açıkça, küstahça ve mağrurca dile getiriyor ve iktidarda kalmak için Amerika’yı ateşe vermeye, kendisini destekleyen ırkçı grupları Kongre’ye saldırmaya teşvik etmeye hazır biri. Bütün bunlar Amerika’nın Fukuyama’nın vehmettiği, hayal ettiği şey olmadığını gösteriyor.

Silahlı gruplar, Trump’ın kaybettiği seçim sonuçlarını iptal etmek için sokaklara döküldü. Bunlardan biri  “Trump’ın Koyboyları” grubu!! Lideri de ABD eyaletlerinden birinde üst düzey bir yetkili! Ve Washington’a yürüyecek ve Biden’ın iktidara gelmesini önlemek için çok kan dökecek diye tehditler savuran biri! Trump, Kongre’ye saldıran, öldüren ve yağmalayan suçluları, zimmete geçirenleri, dolandırıcıları, vergi kaçakçılarını ve yardımcılarını affetmeye devam ediyor. Tüm bunlar Amerika’nın bir vadide ve Fukuyama’nın başka bir vadide olduğunu gösteriyor.

Fukuyama'nın tarihin sonu olduğunu iddia ettiği Amerika'nın başkanı göreve başlaması için Washington’’ın ABD’den ve dünyadan bağı koptu ve 30 bin Ulusal Muhafız, Güvenlik ve Polis personeli bu eyalette konuşlandırıldı. Bu güçlerin büyük bir kısmının aşırılık yanlısı ıkçı olduğu ortaya çıkınca bu sefer bunların davranışı konusunda uyarılar yapıldı! Bütün bunlar Amerikan toplumunun ırkçılıktan, koyboy kültüründen, politik ve fikri gericilikten muzdarip olduğunu gösteriyor.

Kongre’nin işgalinden ve ırkçılık cininin şişeden çıkmasından ve Trumpizm olgusunun patolojik yayılmasından sonra, bazı Amerikalı elitler, Amerikan sisteminin çöküşü ve Birleşik Devletler’in parçalanması konusunda alenen uyarılarda bulundu. Bu, Fukuyama Amerika’sının kırılgan bir Amerika olduğunu gösteriyor.

Amerika’nın adaletsizlik ateşine maruz kalan dünya insanlarının onun kaderi için acı çekeceğini düşünmüyoruz. Aksine dünyanın, onlarca yıldır bir kabus gibi gölgesi her tarafa düşen Amerika’nın şeytani imparatorluğu olmadan rahat bir nefes alacağına inanıyoruz.

alalamtv

Çev.: Welayet News 

Tags: 


Yeni yorum ekle