İlhan Omar: Pompeo korkunç bir gulyabanidir

Çar, 20/01/2021 - 09:12

ABD kongresinin Müslüman temsilcisi İlhan Omar Washington’un İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı izlediği hasmane politikaları eleştirdiği açıklamasında, anarşist Trump’ın yaptırımları binlerce İranlı vatandaşın ölümüne yol açtığını belirtti.

Welayet News  - Twitter hesabında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’dan gulyabani şeklinde söz eden Omar, Pompeo korona virüs salgını sırasında İran’ın ihtiyaç duyduğu ilaçları engelleyerek binlerce İranlı vatandaşın ölümüne sebebiyet verdiğini belirtti.

Pompeo İran milletine en ağır yaptırımları dayatmak için uğraştığını belirten Omar, Pompeo’nun acımasızlığı yüzünden acı çeken milyonlarca insanı unutmamaları gerektiğini vurguladı.

Amerika terör devleti 8 Mayıs 2018’de Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP anlaşmasından çekildikten sonra İran İslam Cumhuriyeti’ne çok yönlü baskı uygulamaya ve yaptırımları yeniden dayatmaya başladı. Amerika terör devletinin bu tutumu İran halkını korona virüs salgını ile mücadelede ihtiyaç duyduğu ilaç ve tıbbi ekipmanları temin etmekte zor durumda bıraktı. Ancak buna rağmen beyaz saray elebaşıları baskılarını sürdürme konusunda ısrar etti.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e yazdığ mektupta Amerika terör devletinin İran İslam Cumhuriyeti’ne dayattığı illegal yaptırımların kaldırılmasına vurgu yaparak, yaptırımlar İran’ın korona virüs salgını ile mücadelesini olumsuz etkilediğini belirtti.



Yeni yorum ekle