Nuceba Hareketi: Irak Asla Tarafsız Bir Tutum Sergileyemez

Çar, 20/01/2021 - 07:33

Nuceba İslami Direniş Hareketi Sözcüsü Nasır el-Şammari, bu hareketin resmî web sitesinin İbranice yayınının açılış merasiminde yaptığı konuşmada, bu hareketin ana hedeflerinden birinin Siyonist rejimin haber ve bilgi boykotunu yenmek olduğunu söyledi. 

Welayet News  - Irak Nuceba İslami Direniş Hareketi’nin web sitesinin İbranice yayın bölümünün açılış merasimi, Filistin’in Irak Büyükelçisi Ahmed Akil ve Nuceba Hareketi Sözcüsü Nasır eş-Şammari’nin konuşmalarıyla ve direniş grupları temsilcilerinin ve Bağdat’taki bazı siyasi analistlerin katılımıyla gerçekleşti. 

Nuceba İslami Direniş Hareketi Sözcüsü bu merasimde, düşmanla savaş denklemlerinde medyanın taşıdığı önemi vurgulayarak şunları söyledi: ‘Şu anda medya artık savaşın bir parçası değil, savaşın dörtte üçü olarak nitelendiriliyor. Medya silahı, ne kadar uzakta olursa olsun, düşman kuvvetlerini hedef alabilecek tek silahtır. 

Daha önce, Arapça kanalların ve sayfaların kurulmasının yanı sıra düşman tarafından bölücülük yapmak için Arapça konuşanların ortaya çıktığını gördük. Bugün, geçmişte yalnızca onların ellerinde olan aynı silahı, düşmanı hedef almak için kullanıyoruz. Bundan böyle, taraftarları ve halk üsleri olmak üzere düşmanın derinliklerine hitap edecek ve onları, kendilerini bekleyen korkunç gelecek ve bütün krizlerden ve Siyonist rejim tarafından uygulanan bilgi boykotundan haberdar edeceğiz. 

Siyonistler için fırsat kısa ve şimdi bu rejimin gerileme sürecine girmiş bulunuyoruz. Şehit Kasım Süleymani’nin çizdiği ve şehit Ebu Mehdi el-Mühendis’in yürüdüğü yol, Kudüs'ün kurtuluşuna kadar devam edecektir. 

Biz, bütün komploların kaynağı olan düşmanın evlerine gidiyoruz. 

Medyanın, kendisini en çok tehdit ettiğini düşündüğü hükümet Siyonist rejimdir. İsrail, gücünü ve ordusunu yenilmez gibi göstermeye çalışan, medyanın çarpıtmasına ve abartmasına dayanan bir rejim ve toplumdur; Ama bugün bu rejimin direniş karşısında feci yenilgiler yaşadığını görüyoruz. 

Siyonist rejim ve Amerikalılar sadece güç dilinden anlıyorlar. “İki hükümet kurulması" veya "Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesi" gibi planlar hiçbir zaman bölgede barış ve huzur için çözüm olmayacaktır; Aksine, bölgenin sorunlarının çözümü, Amerikan ve Siyonist işgalcilere direnmektir.’ 

Nuceba İslami Direniş Hareketi Sözcüsü konuşmasının sonunda Irak’ın uzlaşma konusundaki duruşuna değinerek şunları söyledi: ‘Irak, bölgedeki direniş ekseninin bir parçası olarak, mazlum Filistin halkının gaspçı Siyonist rejime karşı mücadelesi konusunda tarafsız bir duruş sergileyemez ve Filistin topraklarının bir kısmı Siyonist rejim tarafından işgal edildiği sürece Irak ve bölge asla huzur bulmayacaktır.’ 

Tags: 


Yeni yorum ekle