İran’dan ABD'nin B-52 Bombardıman Uçakları Hakkında Açıklama

Pt, 18/01/2021 - 17:40

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı, bölgedeki son ABD hareketleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Welayet News  - ABD B-52 bombardıman uçaklarının bölgeye geri dönmeleri hakkındaki soruyu cevaplayan Tümgeneral Muhammed Bakıri; ABD'nin iki adet B-52 bombardıman uçağının bölgeye geri dönüşünün önemli bir değeri olmadığını söyledi.

Bakıri; “Geçen ay içinde ABD uçak ve helikopter gemisi ile denizaltısı Fars Körfezi bölgesini terk ederek İran kıyılarının bin kilometre açıklarında konuşlandılar” dedi.

Düşmanın güç gösterisi olarak adlandırılan bir dizi eyleminin İran'ın savunma gücünden korktuklarını gösterdiğini ifade eden Bakıri; “İran Silahlı Kuvvetlerinin hazır olması nedeniyle düşman, hiçbir şey yapamayacağını biliyor. Tüm bu tehditlere cevap vermeye tam olarak hazırız ve güçlerimiz zirvededir” diye belirtti.

Silahlı Kuvvetlerin son tatbikatlarına da değinen Tümgeneral Bakıri, “Son 20 günde kara ve deniz savunmasında İHA ve füzelerle 10'dan fazla operasyonel tatbikat yaptık ve yine yapacağız. Önümüzdeki günlerde yine kara tatbikatı yapacağız. Silahlı Kuvvetlerin ülkemizin güvenlik ve milli çıkarlarını savunmaya hazır olduğu açıktır ve bu hazırlık her zaman olduğu gibi devam edecektir.”



Yeni yorum ekle