ABD Temsilcisi: Kongre Koşulları Bana Bağdat'ın Yeşil Bölgesini Hatırlattı

Pt, 18/01/2021 - 15:03

Bir ABD temsilcisi, ABD Kongresi'ndeki ağır güvenlik önlemlerinin kendisine Bağdat'ın Yeşil Bölgesi'ndeki durumu hatırlattığını ve böyle bir şeyin Amerika'da göreceğini düşünmediğini ifade etti.

Welayet News  - American Wall Street Journal'dan bir muhabiri, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Adam Schaff'ın şöyle dediğini yazdı: "[Washington’daki ABD Kongresindeki durum] bana Bağdat’ı ziyaretimi ve Yeşil Bölge’ye gitmemi ve [Yeşil Bölge’ye yerleştirilen] büyük askeri varlığı ve engelleri hatırlatıyor. Kongremizde böyle bir şey göreceğimi hiç düşünmemiştim."

Birkaç gün önce ABD Temsilciler Meclisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden alınmasına oy verirken, ABD Kongre binasında büyük bir ABD Ulusal Muhafız askerlerinin varlığının görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü.

El-Cezire Schaff'ın şu sözlerini aktardı: "İnsanlar başkente geliyor ve silah taşıyor, tüm eyaletlerde tehdit görüyoruz."

El-Cezire'nin belirttiğine göre ABD elçisi Schaff, Joe Biden'ın yemin töreninin güvenli bir şekilde yapılacağını ancak şiddete yol açabilecek mitinglerin yapılabileceğini ön görüyor.

Eski FBI Direktörü James Comey, Kongredeki son şiddet olaylarına atıfta bulunarak, tehlikenin devam ettiğini ve açılış gününde silahlı kişilerin oluşturduğu potansiyel tehlikeden endişe duyduğunu söyledi. 

ABD başkenti, kongre olaylarının tekrarlanacağı korkusuyla günlerdir yüksek alarmda. Daha önce, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ülke çapındaki polis şeflerini yüksek alarmda olmaları ve yeni başkanın göreviyle alakalı olaylar hakkında bilgi paylaşmaya devam etmeleri konusunda uyardı.



Yeni yorum ekle