Falih el-Feyyaz: Haşdi Şabi Sadece Şiilere Ait Değil

Pt, 18/01/2021 - 13:28

Irak Haşdi Şabi Teşkilatı Başkanı, bu direniş teşkilatının bütün mezhepleri kapsadığını ve bütün Iraklı grupların bu teşkilatta yer aldığını söyledi. 

Welayet News  - Irak Haşdi Şabi Teşkilatı Başkanı Falih el-Feyyaz, Pazar günü Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis ve Şehit Kasım Süleymani’yi anmak için el-Anbar eyaletinde düzenlenen merasimde konuştu ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu eyaletteki Sünni aşiret güçleri, Haşdi Şabi’nin ana bölümlerinden birini oluşturuyor. 

Haşdi Şabi sadece Şiilere ait bir kuvvet değil ve Irak’ın bütün eyaletleri bu teşkilatın içinde yer alıyor ve bu kuvvetlerin tamamı, IŞİD’e karşı mücadelede fedakârlık yaptılar. 

Bazıları, şehitlerimizin anısını yaşatmamızdan utanıyor ve bu çok çirkin. Iraklılar aynı kandandır ve bunun aksini söyleyenler yanılmaktadır.’ 

Haşdi Şabi Teşkilatı Başkanı konuşmasının devamında, bazı ayrılıkçı ve farklı bölgeler oluşturulması konusundaki planlar hakkında uyardı ve bu planların sınır dışından kaynaklandığını ve tarihin derslerinden ibret alınması gerektiğini söyledi. 

 

El-Anbar ve Ninova eyaletlerinde Ehli Sünnet aşiretlerinden oluşan Haşdi Eşairi Kuvvetleri, Haşdi Şabi Teşkilatının bir bölümü sayılmaktadır ve IŞİD ile mücadele günlerinde özellikle Musul’un kurtarılmasında güçlü bir varlık göstermişlerdir. 



Yeni yorum ekle