Suriye: Türk Kuvvetleri Suriye'nin Haseke Şehrinde İçme Suyunu Kesti

Pt, 18/01/2021 - 10:08

Suriye medyası, Türk kuvvetlerinin sabotajının ardından iki milyon nüfusa sahip Haseke şehrinin içme suyunun kesildiğini açıkladı. 

Welayet News  - Suriye devlet medyası, Türk güçlerinin Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke şehrinde suyu kestiğini bildirdi. 

Suriye Resmi Haber Ajansı (SANA), Pazar gecesi Türk kuvvetlerinin Haseke şehri ve etrafında bir kez daha suyu kestiğini açıkladı. 

Türk kuvvetleri daha önce de Resulayn’daki Aluk su pompalama istasyonunu kapatarak, teknisyenlerin ve işçilerin bu istasyona girmesini engellemişti. 

Haseke şehri, Suriye'nin kuzeyinde aynı adı taşıyan eyaletin başkentidir ve iki milyondan fazla nüfusa sahiptir. 

Geçen ay Haseke eyaletinin binlerce sakini, Suriye topraklarında Türkiye’nin suçlarının devam etmesini ve uluslararası toplumun bu durum karşısındaki sessizliğini protesto etmek için Haseke şehir merkezinde yürüyüş yaptı. 

Bu protestoya katılanlar, Türkiye’nin askeri işgaline karşı muhalefetlerini güçlü bir şekilde dile getirerek, “Türkiye, Haseke ve etrafındaki iki milyon sakinin acı çekmesi pahasına Haseke şehrine giden su şebekesini bloke ederek, bölgedeki kötü planlarını gerçekleştirmeye çalışıyor” dedi. 

Haseke vatandaşları ayrıca şu ifadelerde bulundu: ‘Türk rejiminin Suriye'deki suçları, bu şehirdeki vatandaşların sık sık sularının kesilmesiyle sınırlı değil; Aksine, bu işgalci rejim Suriye halkını evlerini terk etmeye zorlamak, köyleri işgal etmek ve paralı askerlerini buralara yerleştirmek için her şekilde Suriye halkını rahatsız etmeye çalışıyor.’ 



Yeni yorum ekle