San'a: Yemen güvende olmayacaksa Suudi Arabistan da güvende olmayacak

Pa, 17/01/2021 - 19:06

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti dışişleri bakanı, Suudi Arabistan'ın güvenliğinin Yemen ve halkının güvenliğine aykırı olduğunu söyledi.

Welayet News - Seba haber ajansına göre; Suudi Arabistan ve bazı Arap ülkelerinin, San'a'nın Suudi Arabistan'daki hedeflere yönelik operasyonlarını kınama niyetine tepki gösteren Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı Hişam Şeref,  ''Yemenli sivilleri öldüren, Yemen şehir ve köylerini yok etmek için savaşçı gönderenlerin, Yemen'den barış çiçekleri ve güvercinler göndermesini beklememeleri gerekir'' dedi.

Riyad'ın dünyanın aldatmacasına güvenmeye devam ettiğini, Yemen milletini ve ülkesini yok etmeye devam ettiğini belirten Yemen Dışişleri Bakanı, uluslararası toplumu Yemen'deki olaylara ve Suudi koalisyonunun saldırgan eylemlerine karşı uyanmaya ve akıllıca hareket etmeye ve tutum sergilemeye çağırdı.

Bilindiği gibi Suudi koalisyonunun saldırgan olduğu yıllarda, Yemen füze birimi yerel uzmanların gücüne dayanarak füze sistemlerini geliştirebildi ve saldırgan koalisyon savaşçılarının saldırılarına misilleme olarak Suudi Arabistan'daki hayati hedefleri defalarca hedef aldı. Bu durum Suudi rejimi ve müttefiklerinin kaygılarına neden oldu.

Tags: 


Yeni yorum ekle