Şeyh Kasım'dan Bahreyn'li siyasi tutuklulara destek

Ct, 16/01/2021 - 12:45

Bahreyn İslami hareket lideri Şeyh İsa Kasım, Bahreyn'li insan hakları aktivistleri ve siyasi tutuklulara destek verdiği açıklamasında onların Bahreyn halkının kalbinde yer aldığını ve halkın bu tutukluları unutmayacağını vurguladı.

Welayet News - Bahreyn Elyom internet sitesinin bildirdiğine göre Bahreyn İslami hareket lideri Şeyh İsa Kasım, Cuma akşamı yayınladığı bildiride Bahreyn'li insan hakları aktivisti Şeyh Zehir Aşura'nın Halife rejimi tarafından gözaltına alınmasına tepki göstererek, Şeyh Zehir Aşura'nın Bahreyn halkının haklarını savunan bir aktivist olduğunu belirtti.

Şeyh Kasım bildirisinde Şeyh Zehir ve diğer siyasi  tutuklulara yönelik her türlü işkence ve kısıtlamanın, tüm Bahreyn'li özgürlükçülerin haklarının ayaklar altına alınması anlamında olacağını bildirdi.

Baheyn halkının insan hakları savunucularının kurtarılmasına yönelik azim ve iradeyle mücadeleye devam etmesi gerektiğine dikkat çekilen bildiride, siyasi tutukluların serbest bırakılmasının Bahreyn'li özgürlükçü halkın halife rejimi üzerindeki hakkı olduğu vurgulandı.



Yeni yorum ekle